Kepez’de 24 derslikli Mahmud Celaleddin Ökten İmam Hatip Lisesi (İHL), önümüzdeki Ocak ayında açılıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, “Mahmud Hoca’ya karşı bir öğrencisi olarak vefa borcunu ödedim” dediği İHL’nin ve pansiyon binasının inşası tamamlandı. Okul, Başkan Tütüncü’nün öncülüğünde, hayırsever desteği ile Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi Yapma, Yaşatma ve Geliştirme Derneği’nin himayesinde inşa edildi.

Kepez Belediyesi’nin, Kültür Mahallesi’nde, Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis ettiği araziye yapılan İHL, Selçuklu mimarisi, pansiyon binası, sosyal tesisleri ve hafız öğrencilere yönelik olması özellikleri ile Türkiye’nin en özel okullarından biri oldu.

Başkan Hakan Tütüncü, Antalya’ya kazandırılmasında büyük emeği olduğu ve İmam Hatip okullarının manevi kurucusu olan Mahmud Celaleddin Ökten’in isminin verilmesini sağladığı İHL, ilk öğrencilerini eğitim ve öğretim döneminin ikinci yılında alacak.Başkan Tütüncü, Kepez Mahmud Celaleddin Ökten İmam Hatip Lisesi’nin çevre düzenleme çalışmasını incelerken, “Bu tablo karşısında çok mutluyum. Gerçekten İmam Hatip okullarının manevi mimari olan Mahmud Celaleddin Ökten Hoca’mızın hatırasına yaraşır bir eser inşa ettik. Mimarisiyle, yapı kalitesiyle, çevre düzenlemesiyle, modern görünümü olan, geleneksel mimariden de izler taşıyan bu okulu, Mahmut Celaleddin Ökten adına yükselttiğimiz için çok mutluyum” dedi.

Hafız öğrencilere özel bir okul olan Kepez Mahmud Celaleddin Ökten İHL, Kepez Belediyesi’nin, Kültür Mahallesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis ettiği 8,5 dönümlük arazi üzerine inşa edildi. Yaklaşık maliyeti 15 milyon lira olan okulun ve pansiyon binasının mimari projesinin Selçuklu mimarisinden esinlenerek hazırlandığı, 24 derslikten oluşan ve 600 öğrenci kapasiteli okulda, spor salonu, 400 kişilik konferans salonu, kütüphane ve 400 kişilik pansiyon bölümü ve 650 metrekarelik çok amaçlı salonu bulunduğu belirtildi.