Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) Türkiye’nin en büyük Yöresel Yemekler Yarışması organizasyonuna imza atmaya hazırlanıyor.

Kapadokya ve Mengen başta olmak üzere Türkiye’nin değişik yörelerinde yemek yarışmalarının yapıldığını ve bu yarışmalara çok geniş katılımın olduğunu belirten TAFED Başkan Yardımcısı ve MAD Başkanı İsmail Karataş, "Manavgat Aşçılar Derneği olarak Manavgat’ta Türkiye’nin en önemli yöresel yemekler yarışmasını gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Böylesine büyük organizasyonlara başta yerel yönetimler olmak üzere yapıldığı yerin Kaymakamlığı, Ticaret Odası ve diğer sivil toplum kuruluşları maddi manevi destek vermektedir. Bu tür yarışmalar yörenin tanıtımı açısından çok büyük önem taşımaktadır" dedi.

Karataş önümüzdeki günlerde yetkililerle yapacakları görüşmelerin ardından Manavgat Yöresel Yemekler Yarışması’nı şekillendireceklerini kaydederek,şunları söyledi:

"15 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yapmayı planladığımız yarışma, Manavgat’ın gerçek yöresel lezzetlerinin ortaya çıkarılacağı bir yarışma olacak. TAFED üyesi Türkiye genelindeki tüm dernekler yarışmaya seve seve katılabileceklerini belirttiler. Türkiye’nin en büyük organizasyonlarından biri olacak. Bu konuda başta Manavgat Belediyesi, Manavgat Kaymakamlığı ve ve sivil toplum kuruluşlarından destek bekliyoruz."