Antalya’nın Manavgat ilçesinde yapılan Belediye Kültür Merkezi, 14 Kasım’da Kubat konseri ile açılacak.

Manavgat Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından biri olan Kültür Merkezi’nin açılışı, 25 Ekim’de meydana gelen sel felaketi nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiş, 29 Ekim kutlamaları kapsamında yapılacak olan konser de iptal edilmişti. Manavgat Belediye Meclisi tarafından Atatürk Kültür Merkezi adı verilen merkezin,14 Kasım’da Antalya Oda Orkestrası konseri, resim ve fotoğraf sergileri ve Kubat konseri ile açılışı yapılacak.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Sözen, Kültür Merkezi’nin ilçenin geleceğine yapılan en büyük yatırımlardan biri olduğunu belirterek, "İnsan odaklı, yatırımcı belediyecilik anlayışımız gereği her zaman halkımızın öncelikli ihtiyaçlarını geleceğin 50 yılını planlayarak değerlendirdik ve yatırımımızı buna göre yaptık. İlçede bir kültür merkezimizin olmaması büyük eksiklikti. Halkımızın bu ihtiyacını da gidermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kültür ve sanatın kalbi burada atacak" dedi.

Başkan Sözen, Atatürk Kültür Merkezi kompleksi içerisinde 510 kişilik toplantı salonu, 600 kişilik tiyatro salonu, 60 kişilik sivil toplum kuruluşlarının kullanacağı toplantı salonu, spor hizmet binası, 2 adet tenis kortu, 1 adet skateboard alanı, 1 adet 7 delikli mini golf alanı, basket ve voleybol alanı, 325 metrekarelik müzik ritmli su gösterisi havuzu, 1 kafeterya tesisi, çocuk oyun grupları, 190 metrekarelik kayar led ekran ve 1 adet saat kulesinin yer aldığını belirtti.