Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu bünyesinde TEMA Kulübü kuruldu.

TEMA Kulübü’nün kurulması nedeniyle Mehmet Akın Konferans Salonu’nda "Ekoloji, Doğa, Çevre ve Genç TEMA’nın Kurulumu" konulu bir seminer düzenlendi.Seminerde TEMA Vakfı Manavgat Şubesi Başkanı Şenay Malbora, Manavgat Genç TEMA Sorumlusu Tunahan Hatipoğlu ve Antalya Okur Yazar Öğretmeni Zeynep Aras tarafından sunum yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert seminerden önce yaptığı konuşmada, "Erozyon ile mücadele etmek ve doğal varlıklarımızı korumak amacıyla 1992 yılında kurulan TEMA Vakfı ülke genelinde 500 bini aşan gönüllüsü, 80 il temsilcisi, 272 ilçe gönüllü sorumlusu ve 112 üniversitede bulunan Genç TEMA topluluğu ile doğal varlıklarımızı koruma çalışmalarını sürdürüyor. TEMA Vakfı 22 yılda yarım Milyon’u aşan gönüllüsü ile Minik ve Yavru TEMA programlarını, Genç TEMA programlarını, ağaçlandırma çalışmalarını, sürdürülebilir yaşam programlarını başarı ile tamamladı. Biz de Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu olarak sürdürülebilir yaşam ile ilgili yaptığı çalışmalarda TEMA Vakfı’na destek olma gayreti içerisindeyiz" dedi.

Manavgat TEMA Temsilcisi Şenay Malbora ise bir çok il ve ilçelerde Genç TEMA kurulduğunu belirtirken, Manavgat Genç TEMA Sorumlusu Tunahan Hatipoğlu ise 1 yıldan bu yana yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Menderes Tunç, Milli Egemenlik İlkokulu Müdürü Ahmet İyiol, Zeki Vargün İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ali Karasu, AÜ Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Ahmet Rıfat Görgün’e TEMA yeşil yaprak rozeti takıldı.

Program Antalya Ekolojik Okur Yazar Öğretmeni Zeynep Aras’ın öğrencilere verdiği eğitim semineri ile sona erdi.