Antalya’nın Manavgat ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile girişimci adaylarına yönelik olarak düzenlenen 2014 yılının son ücretsiz “Girişimcilik Eğitimi” sona erdi.

“Girişimcilik Eğitimi” sonunda bir konuşma yapan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, girişimcilik ruhunun önemine vurgu yaparak, girişimci adaylarına tavsiyelerde bulundu. Son bir yıl içerisinde 7 “Girişimcilik Eğitimi” açtıklarını ifade eden Boztaş, “MATSO olarak bölgede en çok Girişimcilik Eğitimi açan kurumuz. Açtığımız eğitimlerle ilçede girişimci sayısını artması çaba gösteriyoruz. İlçemizde bulunan mevcut işletmeler yanı sıra yeni işletmelerin kurulması da elzemdir. Yeni açılan iş imkanları ile istihdama katkı sağlamayı hedefliyoruz. İlçemizde ne kadar çok girişimci adayı olursa, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması da o kadar hızlı olacak ve işsizlik sorunu o kadar kolay çözülecektir” dedi.

Eğitimi tamamlayan girişimci adaylarının iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve beceriyi kazandıklarının altını çizen Boztaş,“Girişimci adaylarının bu eğitimlerden yararlanarak işletmelerini açmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu. Eğitimlerin ardından daha fazla girişimci adayının işyeri açmasını beklediklerini kaydeden Boztaş, girişimcilik ve ticarette en önemli noktanın kararlılık, özgüven, dürüst olmaktan geçtiğini belirtti.

MATSO 70 saat süren eğitimi başarıyla tamamlayanlara düzenlenecek törenle sertifika verilecek.