Manavgat Belediyesi, Manavgat Avcılık Atıcılık ve Amatör Balıkçılık Derneği işbirliğiyle düzenlenen 1. Fermalı Av Köpekleri Mera Kovucu Irklar Güzellik Yarışması Ulualan Mevkii Kum Yolu’nda yapıldı

Manavgat Belediyesi ve Manavgat Avcılık Atıcılık ve Amatör Balıkçılık Derneği işbirliğiyle düzenlenen 1.Fermalı Av Köpekleri Mera ve Kovucu Irklar Güzellik Yarışması Ulualan Mevkii Kum Yolu’nda yapıldı. İlki düzenlenen yarışmaya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Avcılık Atıcılık ve Amatör Balıkçılık Derneği Başkanı Engin Tüter, sivil toplum kuruşları başkanları, muhtarlar, avcılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Araziye bırakılan bıldırcın kuşunu bulmaları ve ferma vermeleri için 5 dakika süre verilen av köpekleri kıyasıya yarıştı. Toplamda 77 köpeğin yarıştığı etkinlikte en güzel av köpekleri de hakem heyeti tarafından seçildi. Yarışmayı izlemeye gelen vatandaşlara gün boyunca nohut pilav, ayran ve çay ikramı yapıldı.5 kategoride yapılan yarışta dereceye girenlere ödüller verildi. Yetişkin İzgilizler kategorisinde 1. İbrahim İnce olurken, Kobay Kovuculuk Irkları kategorisinde Hüseyin Uyanık ilk sırada tamamladı. Yetişkin Kontinental’da Yavuz Durukan, Genç Kontinental’da Ali Bilgin ve Genç İngilizler’de Abdullah Okudan birincilikleri paylaştı. Avcılar ödüllerini Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in elinden aldılar.

BAŞKAN SÖZEN’DEN TAM DESTEK

Yarışmada dereceye girenlere av tüfeği, kupa, madalya ve köpek mamasını hediye edildi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen avcılığın doğaya şartlarına uygun olarak yapılması gerektiğini ve bilinçli avlanmayı desteklediğini ifade etti. Başkan Sözen “ İlkini gerçekleştirdiğimiz organizasyonumuzda yarışmaya katılan bütün dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bilinçli avlanma yapan bütün avcıları destekleyeceğimizi ifade ediyorum” dedi.