Antalya’nın Manavgat ilçesinde Esnaf Odası ile Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen seminerle esnafa Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı yasa hakkında bilgiler verildi.

Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Mehmet Bilgiç’in yaptığı sunum öncesi esnafı Torba Yasa’dan faydalanmaya çağıran Antalya Vergi Dairesi Başkanı Halil Akça, "Bu yasa bazı alacakların yeniden yapılandırılmasını kapsıyor. 30 Nisan 2014 tarihi öncesi alacakların yeniden yapılandırılmasını içeriyor. Bu mevcut alacakların gecikme faizinin silinerek yurt içi üretici fiyat oranında endekslenerek bunun 6-9-12 ve 18 taksitte ödenmesini kapsıyor. Güzel bir fırsat diye düşünüyorum. Kanun Resmi Gazete’de 11 Eylül tarihinde işlemlerin nasıl yapılacağına yönelik tebliğler yayınlandı. Bunun akabinde Gelir Vergisi Başkanlığımız, Vergi Daireleri otomasyon sistemlerini belirli programlara aktararak işlemlere başladık. Şu anda müracaatları almaya devam ediyoruz. Son müracaat tarihimiz 30 Kasım ya da hafta sonuna denk geldiği için 1 Aralık tarihine kadar süremiz var" dedi.

Vatandaşların üzerilerine kalan bir borç olup olmadığını Gelir Dairesi Başkanlığı sisteminden sorgulayabileceklerini de kaydeden Akça, vatandaşlara vergi dairelerine müracaat etmeleri çağrısında bulunarak, "Belki farkında olmadığı bir ceza olabilir. Bir harç olabilir" diye konuştu.

Seminere Antalya Vergi Dairesi Başkanı Halil Akça, Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Mehmet Bilgiç, Vergi Dairesi Müdürü Hüsrev Baş, Esnaf Odası Başkanı Hasan Çelik ve oda üyeleri katıldı.