Antalya’nın Manavgat ilçesinde Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan "Anne Gözün Arkada Kalmasın" projesi kapsamında okulların yanı sıra öğrencilerin okula geliş ve gidişlerinde güvenliği sağlamak amacıyla okul servis araçları Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince denetlendi.

Aydınevler mahallesinde bulunan okullar bölgesinde gerçekleştirilen denetimlerde İlçe Emniyet Müdürü Ercan İlhan, Servisçiler Odası Başkanı Mahir Çınar, 236 nolu Öğrenci Servisçiler Kooperatifi Başkanı Mustafa Aydın, Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Tezcan, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Mehmet Akif çakır, Ekipler Büro Amiri Bülent Cumhur Gözetici, Trafik Denetleme Büro Amiri Komiser Murat Yüce ve emniyet görevlileri katıldı.

Denetimlerle ilgili açıklama yapan Servisçiler Odası Başkanı Mahir Çınar, "Her yıl rutin aylık denetimler yapılıyor. Bu yıl ilk denetimimizi kooperatif önünde yapıldı. Bu ikinci denetimimiz. Her ay denetimden geçiyoruz" derken, 236 Nolu Öğrenci Servisçiler Kooperatif Başkanı Mustafa Aydın ise "Anadolu Lisesi, Iraz Düriye Duran Anadolu Lisesi, Namık Karamancı Fen Lisesi öğrencileri servis araçlarım denetleniyor. Araçlarımızda öğrencilerin daha düzenli ve tertipli taşınması için yapılan bir uygulama. Kazasız bir eğitim öğretim yılı geçirmeyi temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

İlçe Emniyet Müdürü Ercan İlhan, öğrencilerin güvenli yolculuk etmeleri için denetimlerin devam edeceğini belirtti.Önümüzdeki günlerde bir toplantı gerçekleştirileceğini de sözlerine ekleyen İlhan, "Servislerin Manavgat içerisinde jandarma mıntıkası dahil, trafik akışı ve öğrencilerin güvenliği, bizim taleplerimiz ve onların sorunları ele alınacak" ifadelerini kullandı.