Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinin ardından, su altında kalan okulların hijyen ve dezenfekte çalışmalarına başladı.

Fatih Anadolu Lisesi’nde temizlik ve dezenfekte çalışmalarını yürüten Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin’de yerinde inceledi.

Şahin, selde zarar gören ve su altında kalan okulların itina ile temizlendiğini kaydederek, "Tabi bu okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin sağlıklı, temiz ve hijyenik bir ortamda eğitim görmeleri bizim önceliğimiz. Su baskını nedeni ile meydana gelen rutubet ve gelen partiküllerle hem ağır bir koku oluştu hem de mikrobik oluşumların önüne geçmek için bir dezenfekte çalışması yapıyoruz. Büyükşehir belediyemiz sağ olsun makineleri gönderdi. Şu anda Fatih Anadolu Lisesi’nde uygulama yapmaya başladık. Ardından Çağlayan Anadolu Lisesi’ne geçerek gerekli çalışmaları yapacağız. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen talepler doğrultusunda bütün okullarımızı yıkayacağız" diye konuştu.

Öte yandan ASAT ekipleri, vatandaşların talepleri doğrultusunda, Manavgat’ta daha önce başladığı mazgallar ve kanalizasyon hatlarını temizleme çalışmasına hızla devam ediyor.