İsveç’te 8-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen Göteborg Emlak Fuarı’na Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) heyeti de katıldı. Heyette Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş’ın yanı sıra, üyelerden oluşan iş adamları katıldı. Heyet, fuarda iş gezisi ve çeşitli incelemelerin yanı sıra bir dizi ziyarette de bulundu.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Göteborg Emlak Fuarı’nda çeşitli görüşmeler yaptıklarını belirterek fuar ve iş gezisinin başarılı geçtiğini söyledi.

Fuara toplam on beş Türk firmasının katıldığını kaydeden Boztaş, bu firmalardan on üç tanesinin Alanya’dan, MATSO üyesi olan Akınlar A.Ş ve Mecitoğlu İnşaat olmak üzere ikisinde Manavgat’tan katıldığını söyledi. Fuarda çeşitli incelemeler yaptıklarını aktaran Boztaş, yaptıkları incelemelerde sonucunda özelikle yabancıya mülk satışı yapan sektörün çok ciddi bir şekilde desteklenmesi gerektiğini yerinde tespit ettiklerini kaydetti.

Fuarda stant açan Manavgat firmalarının yanı sıra Türk firmalarının tamamını ziyaret ederek kendilerini yalnız hisseden sektöre kurumsal olarak destek sağladıklarının altını çizen Boztaş, “Burada gördük ki bu sektördeki arkadaşlarımız gerçekten destan yazıyorlar. Hiçbir yerden destek almadan kendi imkan ve bütçeleriyle ülkemizi ve ilçemizi tanıtarak konut satıyorlar. Bu konutları sattıkları alıcılar 12 ay ilçemizde yaşıyor, hesap açarak yatırım ve harcama yapıyor. Böylece ilçemiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlıyor. Dolayısı ile inşaat sektörüne de ciddi manada hem estetik hem kalite sağlıyor. Kurum olarak emlak ve inşaat sektörünü desteklemekten dolayı çok mutluluk duyduk” dedi.

Mart ayında stant açacağımız Belçika Fuarı için tecrübe kazandık

Mart ayında Belçika’da gerçekleşecek olan Emlak Fuarı’na Oda olarak stant açacaklarını anlatan Boztaş, “Göteborg Emlak Fuarı’nda yerinde tespitlerimiz Belçika’da Mart ayında gerçekleşecek Emlak Fuarı’nda açacağımız stant içinde tecrübe kazanmamızı sağladı. Buradaki aldığımız bilgi ve edindiğimiz tecrübeler ışığında Belçika Emlak Fuarı’na en iyi şekilde hazırlanacağız” diye konuştu.