Antalya’nın Manavgat ilçesinde Ticaret Ve Sanayi Odası (MATSO) ile Şekerbank arasında üyelerin daha uygun şartlarda ve daha uygun vadelerde banka ürünlerinden faydalanabilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

MATSO binasında gerçekleştirilen protokol törenine MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk ile Şekerbank Akdeniz Bölge Müdürü Mustafa Özer, bankanın Manavgat şubelerinde görev yapan müdürler ile MATSO meclis üyeleri ve komite başkanlarından bazıları da katıldı.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş törende yaptığı konuşmada, oda üyelerinin bankanın ürünlerinden daha iyi koşullarda ve daha ayrıcalıklı hizmet alabilmesi amacıyla Şekerbank ile protokol imzaladıklarını beirterek, "Gerçekleşen protokol ile üyelerimiz faiz oranlarında yüzde 25’e varan indirimlerle daha uygun şartlarda faydalanabilecek" dedi.

Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk ise protokol ile MATSO üyelerinin banka ürünlerinden daha iyi koşullarda faydalanması ve uygun vadelerde kredi kullanmalarına imkan sağlanacağını söyledi. MATSO üyelerinin bankalarının ürünlerinden faydalanabilmesi amacıyla protokole full paket eklediklerini anlatan Ertürk, paket kapsamında MATSO üyelerinin faaliyet belgesi ile bankaya gelmeleri halinde yüzde 25’e varan indirimlerle daha uygun şartlarda krediler kullanabileceklerini belirtti.

Ertürk, "Turizm sektörü ülkemizin ekonomik büyümesi ve bölgesel kalkınması açısından çok büyük önem taşıyor. 61 yıldır ülkemizdeki birçok firmanın büyümesinde rol almış bir kurum kimliğiyle, bu sektörde faaliyet gösteren işletmelerimizin tüm ihtiyaçlarını tek bir pakette karşılayacak ’Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi’ ürünümüzü geliştirdik. Paket kapsamında sunulan ’Turizm Destek Kredisi’ ile işletmeler, 18 aya varan vadelerle ve sezon sonu ödeme imkanıyla sezon öncesi tamir, bakım masraflarını ve ekipman ihtiyaçlarını zorlanmadan karşılayabilecek. ’Turizm Yatırım Kredisi’ ve ’Turizm Taşıt Kredisi’nden 6 aya kadar geri ödemesiz, 60 aya varan vadelerle ve sezonda aylık taksit ödemeli olarak yararlanılabilecek. Acenteler, sabit komisyonlu teminat mektubuyla ihtiyaçlarını zorlanmadan karşılayabilecek. Turizmciler, kısa vadeli finansman ihtiyaçlarını ise ’Turizm Kredili Mevduat Hesabı’ ile ilk 3 ay 300 TL’ye kadar, faizsiz olarak temin edecek.Paket turizmciye daha birçok imkan sağlıyor" dedi.

Konuşmaların ardından Boztaş ve Ertürk arasında protokol imzalandı.