Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilciliği, 31 Aralık’ta "Mekke’nin Fethi" programı düzenleyecek.

Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek programda, kuyuya Kur’an okuyan hafız olarak bilinen Hafız Ali Özkan tarafından Kuran ziyafeti verilecek. İlahi, ezgiler, sema gösterileri ve sinevizon gösterimi gibi çeşitli etkinliklerin yer alacağı gecede, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Güzel, Mekke’nin Fethi ile ilgili bir konferans verecek. Gece, Peygamberimizin mübarek Sakal-ı Şerif ziyareti ile son bulacak.

Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, "Her yıl Anadolu Gençlik Derneği tarafından ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinde Mekke’nin Fethi kutlanıyor. Biz de Manavgat’ta her yıl Mekke’nin Fethi’ni kutluyoruz. Bu tür programlara insanlarımızın büyük ilgi gösteriyor. Biz burada inancımızın gereği olarak Mekke’nin Fethi’ni kutluyoruz. Yılbaşına alternatif olarak kutlamıyoruz" dedi.

Mekke Fethi’ni İslam tarihinin önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Gayretli, "Mekke’nin Fethi, Fetih suresinin nazil olduğu gündür. Bugün fetih ruhuna muhtaç bir haldeyiz. İnsanımız her yönü ile fethe muhtaç. Zulüm altındaki tüm İslam beldeleri yeni Fatihler, Selahaddin Eyyubiler beklemektedir. Çünkü biliyoruz ki Mekke’nin Fethi’nden sonra fetih durmamış, bugüne kadar devam etmiştir ve devam ettirilmek durumundadır” dedi.