Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Yavuz Özcan Parkında yeni bir düzenleme yapılacağı için buradaki alanların boşaltılmak zorunda olduğunu ancak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) alternatif yer bulalım çağrılarına 2 aydır cevap vermediğini söyledi. Alanın dernek tarafından başka bir kişiye kiraya verildiğini anlatan Türel, kira geliri ile öğrencilere burs verildiği için alternatif yer teklifinde bulunduklarını ifade etti.Türel, gösterdikleri tüm iyi niyete rağmen, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üzerinden siyaset yapılmak istendiğini belirterek dernek yöneticileri ile yaptığı görüşmeyi ilk kez kamuoyuyla paylaştı. Türel, “Biz bu kadar iyi niyet gösteriyoruz, karşılığında bu iş siyasi tartışma noktasına taşınıyor ise o siyasi mücadeleyi de sonuna kadar veririm. Gözümü budaktan esirgemem” dedi. Amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu belirten Türel, “Biz de bugün itibarı ile hukuki işlere başlıyor, Antalya’da Cumhuriyetin adına yakışır bir meydan kazandırılmasının ilk etabını başlatıyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada bazı çevrelerin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üzerinden siyaset yapma girişimlerine tepki gösterdi. Dernek yöneticileri ile yaptıkları görüşmeleri ilk kez kamuoyuyla paylaşan Türel, dernekten burs alan öğrencilerin mağdur olmaması için derneğe alternatif bir yer temini teklifinde bulunduklarını anlattı. Türel, 2 aydır kendilerine her hangi bir dönüş yapmayan derneğin bazı siyasiler ile basın açıklaması yapmayı tercih etmesi üzerine, artık hukuki süreci başlatmaktan başka seçeneklerinin kalmadığını söyledi.

ANTALYAYA YAKIŞAN BİR ALAN YAPILACAK

Amaçlarının her hangi bir derneği yerinden etmek olmadığını ifade eden Başkan Türel, Antalya’ya, Cumhuriyet adına yakışır bir cazibe merkezi kazandırmak olduğunu ifade etti. Yavuz Özcan Parkı’nın artık güvenlik açısından sorunlar yaşayan bir bölge olmaya başladığı için böyle bir düzenlemenin kaçınılmaz olduğunu dile getiren Türel parkın eskidiğini ve tinerci yuvası haline geldiğini kaydetti. Parkı yıkılan Özel İdare Binası alanıyla birlikte bütüncül bir proje içinde yepyeni bir kimliğe kavuşturmak istediklerini söyleyen Türel, parkın devamındaki apartman bloklarını ve Ordu Evi’ni de yıkarak Cumhuriyet Meydanı’yla birleşen bir meydan yapılması yönündeki düşüncelerini daha önce kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlattı.

ÇYDD ALANI BAŞKASINA KİRALAMIŞ

Bu projeyi hayata geçirebilmek için Yavuz Özcan Parkı içindeki 4 kurumun tahliyesini istediklerini anlatan Türel, “Orada 4 tane kurum var. Bu kurumların tahliyesini istedik. Bir tanesi TRT, şu anda bu alanı boşalttı. Bir diğeri de Antalya Gönüllüleri Derneği onlarda şu anda bu alanı boşalttı. Üçüncü kurum ise engelli bireylere ait olan Engelli Merkezi. Orası da proje içinde yenilenecek.. Dördüncüsü ise Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin bulunduğu alan.Ancak onlar diğerleri gibi tahliyeye yanaşmıyor ve direniyor” dedi.

Türe buranın Çağdaş Yaşam Derneği tarafından kullanılmadığını başka bir işletmeye kiraya verildiğini ifade etti.

GÖRÜŞMEYİ İLK KEZ AÇIKLADI

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticileri ile yaptıkları görüşmeyi kamuoyuyla paylaşan Türel “Arkadaşlar benden randevu istedi. Kendileri ile güzel bir görüşmemiz oldu. Bizim bu projeyi uygulamak zorunda olduğumuzu, artık proje kapsamında orada kalmalarının mümkün olmadığını anlattım. Bizzat ben yardımcı olayım.Gelin size başka yer bulalım. Diğer Belediye başkanları ile konuşalım, alternatif alanlar ile plan çalışması yapmamız gerekiyor ise bunu da yapalım dedim.” şeklinde konuştu.

Dernek yöneticilerini konunun siyasi malzeme yapılmaması konusunda da uyardığını ifade eden Türel, öğrencilere burs verilmesi gibi önemli bir mesele üzerinden Antalya’da siyasi bir tartışma ortamı oluşturulmaya çalışılmamasını istediğini anlattı. Dernek yöneticilerine o zaman da konu siyasi alana çekilirse bunun siyasi mücadelesini vermekten kaçınmayacağını anlatan Türel, gösterdikleri İyi niyeti aktardı. Türel Derneğin oradan elde ettiği 3 bin 200 lira gelirin aksamaması için, hukuki kurallar içinde gerekli arayışa geçtiklerimi ve elde ettikleri 3 bin 200 lira geliri dahi derneğe ödemenin yollarını araştırdıklarını dile getirdi.

ALTERNATİF YER TEKLİFİNE 2 AYDIR CEVAP VERİLMEDİ

Türel şunları kaydetti “O dernek hizmeti aksamasın istedim. Yanlarında Emlak Şube Müdürüme talimat verdim. Büyükşehir Belediyemizin alternatif bütün mülklerini araştırın inceleyin, dernek yetkilileri ile birlikte çalışın, bir alternatif bulalım dedim. Kendileri gitmişler, çalışalım demişler ama iki ay geçti bu çalışmanın sonucu ne oldu diye sormadılar bile. Şimdi burada mesele; üzüm mü yemek, bağcı mı dövmek.”

O SİYASİ MÜCADELEYİ SONUNA KADAR VERİRİM

Kendilerinin gösterdikleri tüm iyi niyete ve gayrete rağmen konunun siyasete malzeme yapılmak istenmesine tepki gösteren Türel “ Biz bu gayretleri gösterirken, davetimize icabet edilmiyor, öbür taraftan ise CHP eski Genel Başkanı oraya davet edilip, bana da önerilerde bulunmak suretiyle bu meseleyi siyasi polemik haline getirmek çabası ortaya çıkıyor. Böyle bir şeye eyvallah demem. Biz bu kadar iyi niyet gösteriyor iken Karşılığında ise bu iş siyasi tartışma noktasına taşınıyor ise o siyasi mücadeleyi de sonuna kadar veririm. Gözümü budaktan esirgemem. Bu meselelerde Büyükşehir Belediyesi, dernekleri yıkıyor, yakıyor gibi yanlış bir toplum algısı çıkarılmak isteniyorsa ben de gerçekleri her platformda açıklarım.” dedi.

Amacın ortada olduğunu aktaran Türel buradan bir siyasi tartışma, toplum nezdinde polemik konusu yapma niyetinin anlaşıldığını ifade etti. İyi niyetlerini ortaya koyduklarını, gerekli zamanı da tanıdıklarını ifade eden Başkan Türel, kendilerine hukuki süreci başlatmaktan başka seçenek bırakılmadığını ifade etti. Türel “Bizde bugün itibarı ile hukuki işlere başlıyoruz, tahliye hususunda yapılacak bir şey olmadığını bu kadar iye niyete rağmen anlamış bulunuyoruz ve gereken adımları atıyoruz. Antalya’ya da Cumhuriyet Meydanı’na birleşecek şekilde,Cumhuriyetin adına yakışır, bir meydan kazandırılmasının ilk etabı ile ilgili çalışmaları başlatıyoruz.Arkadaşlar ihale çalışmalarını bugünlerde sonuçlandıracak. Sonuçlandıktan sonra Antalyamıza çağdaş bir meydan kazandıracağız. Cumhuriyet’in adına yakışır bir meydan kazandıracağız.” dedi.

Benzer bir girişimin ANSAN’da da yaşandığını aktaran Türel “ANSAN meselesinde de bu tartışmalar oldu. ANSAN yetkililerine belediyemizi protokol gereği sanatsal faaliyetler ile bilgilendirin dememe rağmen, ondan sonra birkaç tane sanatsal faaliyeti bilgi vermeden, protokol kurallarını tanımadan kendi bildiklerini okuma tercihine gittiler. Hukuki netice sonrasında ise tahliye kararını yerine getirdik. Biz her adımı hukuk, yasa, yönetmelik çerçevesinde atarız. Her zaman hukuktan yanayız, kimse karşımızda hukuksuzluğu savunmasın hukuk adına her türlü mücadeleyi veririz.” Dedi.