Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali bünyesinde "Kum Heykel Atölye Programı" başlatıldı.

Öğrenciler için özel olarak hazırlanan kum kalede düzenlenen atölye çalışmaları yoğun ilgi görüyor. Son olarak Antalya Has Koleji öğrencileri, düzenlenen atölye programına katılarak unutamayacakları bir gün ve deneyim yaşadı. Minik eller, kum heykel sanatıyla tanışarak ilk sanat eserlerini sergilediler. 15 Kasım’a kadar her gün düzenlenecek atölye programına katılan minikler bu çerçevede önce "İmparatorluklar" temalı kum heykel sergisini gezdiler daha sonra ise özel olarak dizayn edilen kum kalede düzenlenen atölye programına katılarak sertifikalarını aldılar.

ATÖLYE ÇALIŞMASI 1 SAAT

Festival Direktörü Cem Karaca, bu etkinlik sayesinde miniklerin eşsiz bir deneyim kazandığını söyledi. Cem Karaca, "Temel seviyede düzenlediğimiz atölye çalışması ortalama 1 saat sürüyor. Önce Kum Heykel Festivali Sergisi’ni gezen öğrenciler ardından kum kale içinde oluşturulan bölümde eğitmen eşliğinde kum heykel sanatıyla tanışma fırsatı buluyor. Her seferinde maksimum 25 kişilik guruplar halinde yapılan çalışmanın ardından öğrencilere isimlerine düzenlenen sertifikalarını alıyorlar" diye konuştu.

EĞLENCELİ ORTAMDA TARİH DERSİ

İmparatorluklar temasıyla düzenlenen festival sergisini gezen öğrencilerin adeta açık hava müzesi niteliğindeki alanda tarihe iz bırakmış olay ve kişilikleri kum heykel formunda öğrendiğini sözlerine ekleyen Karaca, "Bir yandan eğlenceli bir ortamda adeta tarih dersi alan minik öğrenciler öte yandan sanatın en doğal haliyle tanışma fırsatı buluyorlar. Su ve kumdan oluşan tamamen doğal materyaller kullanarak düzenlenen programa ilgi önceki dönemlere oranla bu yıl daha yoğun. Okul öncesi, ilk ve ortaöğretim okullarına yönelik düzenlenen atölye programı aynı zamanda öğrencilere yaratıcılıklarını ortaya koyacakları bir ortam sunuyor" dedi.