Kentin turunç çiçeği kokması için turunç fidanı dikimini sürdüren Muratpaşa Belediyesi, bu amaçla tesis kuruyor. Tesiste Antalya’nın yerli turunçlarından elde edilen tohumlardan fidan yetiştirilecek.

Muratpaşa Belediyesi, Ermenek Mahallesi’ndeki Park ve Bahçeler Müdürlüğü Çiçek-Fidan Üretim Merkezi’nin ardından ikinci üretim tesisini de hizmete açıyor. Güzolba Mahallesi’nde hazırlanan tesis Turunç Fidanı Üretim Merkezi olarak. Toplam 11 bin metrekarelik alanda kurulan tesiste; kentte dikimi yapılacak turunç fidanları üretileceği, ilk planda Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün diğer üretim tesisinde yetiştirilen 4 bin fidan ile 6 bin tohumdan toplam 10 bin fidan üretilip dikimi gerçekleştirileceği bildirildi.

Antalya’nın yerli turunçlarından elde edilen tohumlardan üretilecek fidanların, Muratpaşa’nın yollardaki refüjlerine dikileceğini belirterek, 10 bin fidan kapasiteli tesisin önemine dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal şunları söyledi:

“İnsanlarımız, turunç çiçeğinin kokuları arasında yürüsün, dinlensin istiyoruz. Bu tesis; özkaynaklarımızın kullanılması ve yerli türlerin korunması açısından da çok önemli. Hem kendi coğrafyamızın değerlerine sahip çıkıyoruz hem de insanlarımızın kaybolmaya yüz tutmuş güzellikler arasında yaşamasına katkı sağlıyoruz.”