Cumhuriyetin kuruluşunun 91’inci yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuvaya 620 sporcu katıldı.

Muratpaşa Belediyesi ,Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Antalya İl Temsilciliğinin katkıları ile gerçekleşecek olan Cumhuriyet Bayramı Satranç turnuvası Muratpaşa Belediyesi Süleyman Evcilmen Spor salonunda başladı. Turnuvaya 7 kategoriden toplamda 620 sporcu katıldı. Haft sonu boyunca sürecek olan turnuva Pazar günü (bugün) saat 18:00’de final müsabakası ile son bulacak. Muratpaşa da ilk kez gerçekleştirilen bu turnuvaya farklı yaş guruplarından yarışmacıların katılması ile renkli görüntülere sahne oldu.

İLK HAMLE BAŞKAN UYSAL’DAN

Turnuvanın açılış hamlesini yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal konuşmasında, “Biz spor ve sanat faaliyetlerini sonuna kadar desteklemek istiyoruz. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklar yerine satranç ,yüzme ,basketbol ,futbol yeteneği ne ise sporla uğraşması bizim için önemlidir. Çocuklarımızın sanatla, yenicilikle, ufuklarını açarak yaşaması bizim ülkemizin geleceğidir.Satranca desteğimiz devam edecektir. Elimizden ne gelirse yapmakla mükellefiz” dedi.

Satrancın insan zihninin jimnastik odası olduğunu söyleyen Pascal’dan alıntı yapan Başkan Ümit Uysal, çocuklarla kısa bir süre sohbet ederek başarılı bir turnuvanın yaşanmasını temenni etti. Turnuvanın açılışında bulunan Türkiye Satranç Federasyonu Antalya İl Temsilcisi Osman Akdoğan ve Antalya Satranç Eğitim Merkezi (ASEM) Başkanı Cengiz Gülebay katkılarından dolayı Muratpaşa Belediye Başkanı Avukat Ümit Uysal‘a teşekkür etti.