Muratpaşa Belediyesi, ‘Kitabını kap spora gel’ sloganıyla yeni bir dönem başlattı.

Muratpaşa Belediyesi, parklardan spor salonlarına 17 noktada gerçekleştirdiği sabah sporlarında yeni bir dönem başladı. “Kitabını kap spora gel” sloganıyla başlayan bu yeni dönemde 1 saatlik temposu yüksek sabah sporunun ardından nefes, denge ve huzuru sağlamak için yapılan yoga hareketleri kitap okurken yapılıyor. Yıpranan ruh ve bedeni birlikte onarak nefes, denge ve huzuru amaçlayan yoga eğitiminde kitaplı dönemi başladı. Eğitmen Ülker Pınar Aydın, kitap okurken yapılan yoganın özellikle denge kurmada pozitif etkisi olduğunu söyledi.

Yoga: nefes, denge ve huzur

Eğitmen Aydın, kent hayatının insan sağlını hem fiziksel hem de ruhsal olarak etkilediğini belirtti. Aydın, “Yıpranan sağlığımız korumak için spor yapıyoruz. Ancak spor yaparken aklımıza ilk olarak vücut sağlığı geliyor. Fazla kilolarımızdan kurtulmak istiyoruz, yıpranan kaslarımızı onarmaya, güçlendirmeye çalıyoruz. Ancak bunu yaparken korumamız gereken bir de ruhsal sağlığımız var” diye konuştu.

Nefes ve denge üzerine kurulu yoga hareketlerini tam da bu noktada önemli hale geldiğini belirten Aydın, “Yoga, kas ve eklemlerin de çalıştığı ancak ondan çok daha fazlasını sunan bir spordur. Nihai olarak kişinin huzurunu hedefler” dedi. Ülker, tüm bunları yaparken kitap okumayı ayrı bir motivasyon olarak sürece dahil ettiklerini belirterek, kitap okurken yapılan yoganın özellikle denge kurmada pozitif etkisi olduğunu söyledi.

Bebek arabasındaki kızıyla sporda

Muratpaşa Belediyesi Çağlayan Spor Salonu’nda düzenlenen ilk “Kitabını kap spora gel” etkinliğine bebek arabasında çocuğuyla birlikte katılan Nalan Özyurt Bektaş da “Ev hanımları ve diğer bayanlar için gerçekten çok güzel bir etkinlik. Kızımla da gelebiliyorum. Gerçekten çok başarılı buluyorum hizmetleri. Sağlıklı düşünebiliyorsun. Sağlıklı beslenebiliyorsun aynı zamanda fit bir vücut sağlıklı yaşama sahip oluyorsun” diye konuştu. Yoga sayende sağlıklı bir zihin yapısına sahip olduklarını dile getiren Bektaş, ilk kitaplı yoğa için “Gerçekten çok güzeldi. Benim için değişik bir etkinlik oldu. Hem okuma alışkanlığı sağlıyor aynı zamanda spor yapmamızı sağlıyor” dedi.