Muratpaşa Belediyesi ata sporu güreş için özel eğitim merkezi kuruyor.

Kızıltoprak Mahallesi Oyak Spor Tesisleri içerisinde yapımına başlanılan güreş eğitim merkezinin temelini Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal attı. Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Arif Kuş’la birlikte çalışmaları denetleyen Başkan Uysal, tesisin en kısa süre içinde tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.

Güreş sporunun geliştirilmesi, güreşçi yetiştirilmesi ve bu sporla ilgili bilimsel gelişmelerin takip edilmesi gibi fonksiyonları üstlenecek merkezin 360 metrekarelik alanda inşa edildiğini belirten Başkan Ümit Uysal, “Muratpaşamız sanat ve spor şehri olsun istiyoruz. Merkezimiz bölgemizde çok sevilen güreş sporuna bilimsel destek verecek. Fen İşleri Müdürlüğümüz yoğun bir şekilde çalışıyor. Birkaç ay içerisinde hizmete açabiliriz” diye konuştu.

Sporda başarının tabana yayılması ve bilimsel gelişimin takip edilip uygulanması ile doğru orantılı olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, “Tesisimiz, sanırım bu nitelikte ilk tesis olacak. Burada yüzlerce çocuğumuza güreş eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Güreş eğitim merkezimiz, belediyemiz ekip ve ekipmanı ve özkaynakları ile yapılıyor. İnsanlarımızın spor yapabilmeleri için yüzme havuzlarımız, spor salonlarımız gelecek. Antalya’nın ülkemizin sporu için Muratpaşamız için sportif tesis üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.