Muratpaşa Belediyesi, Giritli Parkı konusunda referandum yapılma karanını memnuniyet verici olarak karşıladı.

Antalya’da Giritli Parkı’na yapılması planlanan otopark ile ilgili Muratpaşa Belediyesi’nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın, otopark için park alanlarının ortadan kaldırılması halinde bölgede hiç yeşil alan kalmayacağı konusunda sergilediği hassasiyeti meclis oturumu öncesinde de, gündem görüşmeleri sırasında da sürdürdüğü belirtildi.

Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Başkan Menderes Türel’in meclis oturumunda, “Sayın Başkan (Ümit Uysal), yeşil alanların ortadan kalkması halinde bölgede hiç yeşil alan kalmayacağı endişesini bizimle paylaştı ve biz de ‘Yeraltı otoparkları yaparak, onların üzerini de park düzenlemesiyle çok rahatlıkla vatandaşların park kullanımına sunacağımızı’ ifade ettik. Kendisiyle bu konuda bir mutabakat sağlamış durumdayız. Bu park alanlarını yeraltı otopark alanı olarak düzenlenmesi gündemimize gelmiştir" şeklinde konuşmuştur. Başkanımız Ümit Uysal’ın bu kesin hassasiyeti sayesinde proje kapsamında yapılacak otoparkların yeraltı otopark olarak düzenlenmesi kararlaştırılmış, yeşil alanlar korunmuş ve karar mecliste oy birliğiyle alınmıştır” denildi.

“Referandum yapma kararını memnuniyetle karşılıyoruz”

Açıklama şöyle devam etti:

"Başkanımız Uysal’ın, ‘kabul’ oyu; ’Otoparkların tamamı yeraltına yapılacaktır’ şerhiyle verilmiştir. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, konuyu defalarca yaptığı görüşmelerde, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e, mahallenin tek parkının yok edilmesini ’vahim’ olarak değerlendirip, uyarılarda bulunmuştur. Ancak Türel, ‘Bütün sorumluluk bende’ diyerek bu yanlış kararda ısrar etmiştir. Muratpaşa Belediyesi olarak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, 11 Haziran 2017 tarihine yetişecek şekilde tekrar referandum yapma kararını memnuniyetle karşıladığımızı ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın 11 Eylül 2015 tarihli Büyükşehir Belediye Meclis oturumunda dile getirdiği duyarlılığımızı tekrar belirtir, Şarampol Projesi’nin hayırlı olmasını dileriz."