Muratpaşa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Yaşlıevi’ndeki yaşlılara yönelik “Yaşamla Dans” konulu dans dersler düzenlendi.

FHC Sahne Sanatları Akademisi yöneticisi Fatih Haktan Coşkun tarafından yaşlılara Salsa, Bachata, Tango ve Valf dersleri veriliyor. Falez2 Park girişinde bulunan yaşlıevinde düzenlenen dans kurslarında, yaşlılar çeşitli figürleri uygulamalı şekilde öğreniyorlar. Haftada bir gün iki saat süren dans derslerine katılanlar arasından önümüzdeki yıl Antalya’nın ilk yaşlı dans ekibi seçilecek ve gösteriler yapacaklar.

Yaşlılarımıza “Yaşamla Dans” konulu haftada bir gün dans dersi programını düzenlediklerini söyleyen Yaşlıevi Sorumlusu Çiğdem Akbaş Metin, “Yaşlılarımızın hem fiziksel güçlerini korumaları, depresyondan uzak durmaları ve sağlıklı yaşam sürmeleri için bu etkinliği düzenledik. Kurslarımız sürekli devam edecek. Bahar aylarında düzenleyeceğimiz Yaşlıevi Festivali’nde dans grubu sahneye çıkarılacak ve gösterilerini sunacaklar. Antalya’nın ilk yaşlı dans ekibi olma özelliğini de taşıyacaklar. Projenin devamında önümüzdeki yıl gençlerle birlikte karışık dans ekibi kurarak kuşaklar arası iletişimi kuvvetlendireceğiz” diye konuştu.