Muratpaşa Belediyesi, 22 Mart Dünya Su Günü’nde 6 yaş gurubu kreş öğrencileriyle Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nü çevreleyen duvarlara resimler çizdi, ellerindeki boyalarla “Yarına bir damla su taşı bugünden” diye yazdı.

Birleşmiş Milletler tarafından 1993 yılında kabul edilen 22 Mart Dünya Su Günü ve 21 - 26 Mart Orman Haftası dolayısıyla Muratpaşa Belediyesi Merkez Kreşinin 6 yaş gurubu 37 öğrencisi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde biraraya geldi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ormansız bir yurt vatan değildir” sözünün yazılı olduğu bir pankartla birlikte ‘Çevreyi hor gören geleceği zor görür” yazılı dövizler taşıyan miniklerin etkinliğinde Başkan Yardımcısı Murat Şimşek de onları yalnız bırakmadı.

Şimşek, en önemli görevlerinin çocukları güvenli ve sürdürülebilir çevre bırakmak olduğunu belirterek “Bu konuda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz çok önemli projeleri hayata geçirdi. Bu çalışmalar arasında Türkiye içinde bir model olacak, geçen hafta tanıtımı gerçekleştirilen ancak 11 aydır projenin devam ettiği Çevreci Komşu Kart projesidir” diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Şimşek’in konuşmasının ardından minik öğrenciler ‘Su ve bizler’ şirini okudu ve ardından Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nü çevreleyen duvarlara resimler çizdi, ellerindeki boyalarla “Yarına bir damla su taşı bugünden” diye yazdı.