Sosyal sorumluluk alanında gönüllü kan bağışının önemi ve farkındalığın oluşturulması, düzenli kan bağışçısı sayısının artırılması amacıyla her eğitim öğretim yılında Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu ve Antalya Kızılay Kan Merkezi işbirliğinde geleneksel hale getirilen Kan bağışı kampanyası Manavgat Meslek Yüksekokulu Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Meslek Yüksek Okulu Giriş Katında kurulan kan alma biriminde 40 ünite kan toplandı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Hacer Bakır Sert; Kan bağışının kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmasının yanı sıra kan veren insann sağlığını da olumlu etkilediğini belirterek “ait olma ve sosyal sorumluluk hissini geliştirerek ruhsal olarak da rahatlamasını sağlıyor. Bu düşüncelerle Kan Bağışı Etkinliği’ ne katılan öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Antalya Kızılay Kan Merkezi Doktoru Behçet Çırakkoca ise Ülkemizdeki kan ihtiyacını karşılamak ve Güvenli Kan Temini amacıyla bu tür etkinliklerle gönüllü bağışçılardan kan aldıklarını belirterek “Bu yüksek ilgiden dolayı en kısa sürede Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu ile işbirliği çerçevesinde yeniden kan bağışı etkinliği düzenlemek istiyoruz. Bu etkinliğe katılan Tüm öğrencilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.