Antalya’nın Manavgat ilçesinde 15 gün meydana gelen patlamanın ardından "Toprağa Saygı" programına ev sahipliği yapan Milli Egemenlik İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri, TEMA’nın etkinliği ile moral buldu.

Erozyonla Mücadele Haftası kapsamında TEMA Vakfı İlçe Temsilciliği tarafından "Toprağa Saygı" etkinliği gerçekleştirildi. Milli Egemenlik İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Kaya ve Menderes Tunç, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Arslan, Başarı Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Arif Kaplan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Milli Egemenlik İlkokulu Müdürü Ahmet İyiol, TEKA Vakfı Manavgat Şube Başkanı Şenay Malbora ile minik ve yavru TEMA’lar katıldı.

"BİZE MORAL OLDU"

Milli Egemenlik İlkokulu Müdürü Ahmet İyiol yaptığı konuşmada, "Bilindiği gibi kısa süre önce okulumuzda bir kaza oldu. Bu etkinlik bizlere moral oldu. Bu kaza olduğundan bu yana bizi hiç yalnız bırakmayan Başarı Koleji ve TEMA’ya teşekkür ediyoruz" dedi. TEMA’nın dünyaca tanınan bir isim olduğunu söyleyen İyiol, "Eğer çocuklarımıza, torunlarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyorsak, çevremizi kirletmeyeceğiz, çevremizi temiz tutacağız ve fidanlar dikeceğiz" şeklinde konuştu.

"TEMA KARDEŞLİĞİ VAR"

Etkinliğin Milli Egemenlik İlkokulu’nda düzenlenmesinin ayrı bir anlamı olduğunu belirten Başarı Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Arif Kaplan ise, "Geçtiğimiz günlerde yaşanan talihsiz kazada sevindirici olan bir can kaybı yaşanmamasıydı. O gün okulumuzda öğrencinin olmaması sevindiriciydi.Milli Egemenlik İlkokulu, Yağmur Anaokulu, Zeki Vargün İlkokulu ve Başarı Koleji arasında TEMA kardeşliği var. Burada eğitim gören arkadaşlarımıza bu etkinlik sayesinde biraz moral verebildiysek ne mutlu" dedi.

"MATSO’DAN DESTEK"

Kaplan, yaşanan olayın ardından Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) yetkilileri ile görüştüklerini de sözlerine ekleyerek, "MATSO yetkilileri binayı yeniden yapabileceklerini projenin hazırlanması durumunda hemen yönetim kurullarına getirerek konuyu çözebileceklerini söylediler. Ayrıca okulumuzda madem kantin yok, bir de kantin yaptıralım dedik. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş söz vermemiş olmakla birlikte ’Projeyi hazırlayın yönetim kuruluna getirelim’ dedi. Eğer MATSO yönetiminden okul dışında kantin yapma işi geçmezse Başarı Koleji ailesi olarak hazırlanan projeyi burada inşa edeceğiz. Milli Eğitim İlkokulu’na bir hediyemiz olsun istiyoruz. Eğer MATSO kantini inşa ederse, Başarı Koleji olarak iç tefrişatını biz yapacağız" diye konuştu.

Erozyon ve kuraklığa dikkat çekilen etkinlik,Yavru Tema öğrencilerinin gösterileri ile devam etti.