Döşemealtı Belediyesi, İlçe genelindeki Okulların kantinlerine yönelik gıda ve hijyen denetimlerini en üst seviyeye çıkarttı. Denetimleri yerinde inceleyen Belediye Başkanı Turgay Genç, öğrencilerin sağlığını tehlikeye düşürebilecek hiçbir eksikliğe izin verilmeyeceğini söyledi.

SAKINCALI ÜRÜNE GEÇİT YOK

Antalya’nın eğitim kampüsü Döşemealtı İlçesi’nde Belediye ekipleri kantin denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Belediye’nin Zabıta ekipleri ve Gıda Uzmanı eşliğinde gerçekleştirilen kontrollerde Milli Eğitim Müdürlüğü’nce satışı yasaklanan ürünler de yakın takibe alındı. İlçe genelinde hizmet veren 50’nin üzerinde ki İlkokul, Ortaokul ve Lise’de devam edecek uygulamada; genel temizlik, gıdaların son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin saklanma yöntemleri, çalışan personelin kılık-kıyafeti ile sağlık muayene kartları kontrol ediliyor. Döşemealtı Belediyesi tarafından yapılan kantin denetimleri sırasında görevlilere kurallara uyulması aksi halde ceza-i müeyyidenin uygulanacağı hatırlatıldı. Ayrıca öğrencilerden gelen soru ve şikayetler de dikkate alındı.

Okul Kantinlerinin Denetimi ve Uyulması zorunlu Hijyen kurallarının Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Dairesi tarafından belirlendiğini söyleyen Başkan Genç, "Yasalarla da belirlenmiş olan gıda ve hijyen denetimlerini tüm okullarımız da ve kantin işletmeleri olan yerlerde yürütüyoruz. Amacımız yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza daha temiz, daha güvenli ve sorunsuz hizmet sunulmasıdır. Çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atacak hiçbir oluşuma izin vermeyeceğimizin bilinmesini isterim" dedi.