Antalya’nın Alanya ilçesinde başlatılan ’Hayata Yelken Aç’ projesi kapsamında engelli bireylerin spor yapabilmesi amacıyla Türkiye’de ilk kez üretimi yapılan ’paralimpik yelkenli’ suya indirildi.

Alanya Belediyesi ile Alanya Yat ve Yelken Kulübü tarafından başlatılan, Alanya Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi ve Antalya Deniz Ticaret Odası (DTO) tarafından desteklenen ’Hayata Yelken Aç Projesi’nin tanıtımı Alanya Marina’da yapıldı. Programa Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu, Alanya Yat ve Yelken Kulübü Cemal Özdiyar, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Belediyespor Kulübü Başkanı Mehmet Erken, Alanya Bedensel Engelli Yelken Takımı sporcuları ve davetliler katıldı.

Engelli bireylerin spor yaparak yaşama aktif katılımını hedefleyen proje kapsamında Türkiye’de ilk defa Alanya Belediyesi için üretimi yapılan, engellilere özel tasarlanan ’2,4 MR Sınıfı Paralimpik Yelkenli’nin tanıtımı Alanya Marina’da düzenlenen kokteylle yapıldı. Alanya Yat ve Yelken Kulübü Cemal Özdiyar ile Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Proje Koordinatörü Münir Altıoğlu, paralimpik yelkenli hakkında programa katılanlara bilgi verdi. 24 metrekare yelken alanı, 4,16 metre uzunluğa ve 4,65 metre yüksekliğe sahip yelkenli 20 knot rüzgar hızında 15 deniz mili hız yapabiliyor. Tekne sahip olduğu belge teknik özellikleriyle uluslararası yarışlara ve olimpiyatlara da katılabilecek. Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven ve Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, projeye destek verenlere plaket ve ipekböceği kozasından yapılan çerçeveli çiçek verdi.