Kumluca Belediyesi ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında, Rhodiapolis antik kenti tiyatrosu ve stoasının (sütunlu galeri) restorasyonu için Kumluca Belediyesi toplantı salonunda ihale gerçekleştirildi.

İhale komisyonu başkanlığı Kumluca Belediye Başkan Yarımcısı Mustafa Songur’un yaptığı ihaleye Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Antalya Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü, Antalya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı ve firma temsilcileri katıldı. İhale komisyonu tarafından sırasıyla açılan teklif zarflarından en düşük teklifi 729 bin 230 lira ile Bay-Kon Maden İnşaat firmasıyla, en yüksek teklifi bir milyon 789 bin 955 lira ile Şener Mimar Harita İnşaat firması verdi.

Tüm zarfların açılmasından sonra açıklama yapan Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı Mustafa Songur, ihalesi yapılan işin Rhodiapolis antik kenti tiyatrosu ve stoasının restorasyon işi olduğunu, ihale komisyonun detaylı incelemelerinden sonra ihaleyi kazanan firmanın açıklanacağını söyledi. İhalenin kesinleşmesinin ve kazanan firmaya yer tesliminin ardından yapılacak olan işin 400 iş gününde tamamlanacağını ifade eden Songur, ihalenin kazanan firmaya ve ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.