Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) eğitim görmekte olan Rus uyruklu öğrencilere yönelik Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinatörlüğünde Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğu tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

AÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda Rusya Federasyonu Antalya Konsolosu Alexey Shiyanov ve beraberindeki heyet, Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim görmekte olan 27 Rus uyruklu öğrenciye konsolosluk işlemleri hakkında bilgi vererek, öğrencilerin sıkıntı yaşadıkları her konuda yardımlara hazır olduklarını belirtti.

Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan; Akdeniz Üniversitesi’nin uluslararasılaşma ve dünya üniversitesi olma yolunda çok önemli mesafeler aldığını ifade ederek, “2015-2016 eğitim-öğretim yılında üniversitemizde eğitim gören Rus öğrenci sayısının arttırılması amacıyla şimdiden çalışmalara başlandı. Bu kapsamda, ilk adım olarak Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Rusça internet sayfası yayına girdi” dedi.

Toplantıda, üniversite hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Özkan, dünya çapında tanınırlığı olan üniversitelerle işbirlikleri yaptıklarını, bu kapsamda Rusya’nın önde gelen üniversiteleri ile de işbirliği yapmaya hazır olduklarını ve Akdeniz Üniversitesi’nin Rusya’da tanıtımı konusunda Konsolosluk desteğinin çok önemli olduğunu belirtti.