Muratpaşa Belediyesi, tarihi Tek Kapılı Han’da Sanatsal Üretim ve Meslek Edindirme Merkezi’ni hizmete açtı.

Merkezin açılış törenine Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP İl Başkanı Cavit Arı, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, meclis üyeleri, muhtarlar, Muratpaşa Belediyespor Bayan Hentbol Takımı, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Merkezin diğer 16 kurs merkeziyle birlikte açıldığına dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Siyasi düşüncesi, maddi durumu ne olursa olsun, nereden gelmiş olursa olsun her insanımızdan Muratpaşa Belediyesi sorumludur. 17 merkezde toplam 2 bin kursiyerle çalışmalarımıza başlıyoruz. İnsanımızın olduğu yer, bizim olacağımız yerdir. Sosyal Yardım Butonu ile insanımızın elini boş çevirmeyeceğiz” diye konuştu.

Koşulsuz insan sevgisini yaşatma kararlığında olduklarına vurgu yapan Başkan Uysal, “Kadına duyarlı bütçe yapacağız dedik. En büyük projemiz insan dedik. Turunç kokusu içinde düzgün kaldırımlarda, düzgün yollarda yürüyüp ücretsiz spor salonlarından yararlanmanız, ücretsiz havuzlara girmeniz için çalışıyoruz. Muratpaşa’nın tüm çocukları spor yapsın, sanatla uğraşsın istiyoruz. Onlar talep etsin, biz talepleri yetiştirmeye çalışalım” dedi.

Kurs atölyeleri, çocuk oyun odası ve satış bölümü bulunan Tek Kapılı Han Sanatsal Üretim ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi dışında Bayındır, Cumhuriyet, Çağlayan, Çaybaşı ve Değirmenönü, Ermenek, Etiler, Güzeloluk, Kızılarık, Kızıltoprak, Konuksever, Meltem, Meydan Kavağı, Sinan, Şirinyalı ve Üçgen mahallelerinde de merkezler hizmet verecek.

Muratpaşa Kaymakamlığı ve Muratpaşa Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilecek kurslarda Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü eğitmenleri görev alacak.