Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 15. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin kapanış etkinlikleri çerçevesinde festival davetlisi olarak Şef Doç. Dr. Ahter Destan yönetiminde konser veren Serenas Çok Sesli Gençlik Korosu, izleyenlerden tam not aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinden ayrılarak çalışmalarına Şef Doç. Dr. Ahter Destan yönetiminde Serenas Çok Sesli Gençlik Korosu adıyla devam eden koro, 6-12 Temmuz 2015 tarihleri arasında Barselona’da düzenlenecek olan 50. Uluslararası Koro Müzik Festivali’ne katılacak.Bir hafta sürecek olan organizasyon süresince Sagrada Familia dahil, çeşitli mekanlarda performans sergileyecek, workshop etkinliklerine katılacak ve dünyaca bilinen Palau de la Música Catalana’da düzenlenecek konserde yer alacak.

22-25 Temmuz 2015 tarihleri arasında ise Viyana’da düzenlenecek Dünya Barışı Koro Festivali’ne yarışmacı olarak katılacak koro, Vienna International Center’da konser verecek. Tüm korolarla birlikte UN sertifikası takdim edilecek olan Serenas Çok Sesli Gençlik Korosu, Bulgaristan’ın Varna kentinde düzenlenen 35. International May Choir Competition yarışmasında da ikincilik ödülüne layık görülmüştü.

İlköğretim, lise, üniversite ve konservatuar öğrencilerinden oluşan koronun misyonunun, Türkiye’deki gençleri ses kaliteleri ve dünya standartlarındaki seçkin repertuarları ile Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak, yurt içinde ve dışında konserler verip, yarışmalara katılarak dünyadaki en iyi gençlik korolarının seviyelerine ulaşmak olduğu belirtildi.