Muratpaşa Belediyesi’nin tabelalı şikayetine, Büyükşehir belediyesi’nden tabelalı cevap geldi. Muratpaşa Belediyesi’nin Soğuksu ve Bayındır mahallelerinde yapmayı planladığı spor kompleksi projesinin Büyükşehir meclisinde hukuki hükümlere uyulmadığı gerekçesiyle reddedilmesi üzerine alana yaptığı bilgilendirme tabelası ile Büyükşehir Belediyesi’ni halka şikayet etmişti. Antalya Büyükşehir Belediyesi bu şikayetin ardından bir açıklama yapmış ve hukuki hükümlerine yerine getirilmediğini belirterek kanuna uygun her hizmetin destekçisi olacağını duyurmuştu. Büyükşehir Belediyesi bu açıklamasını bugün Muratpaşa Belediyesi’nin tabela astığı noktanın birkaç metre ilerisine astığı bir bilgilendirme tabelasıyla cevap verdi.

Antalya merkez Muratpaşa Belediyesi geçtiğimiz Soğuksu-Bayındır bölgesinde startını verdiği semt tipi spor kompleksi ve yüzme havuzu projesinin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilmesini geçtiğimiz hafta sonu alana astığı bir tabela ile halka şikayet etmişti.

" Bu alanın spor kompleksi ve kapalı yüzme havuzu olarak kullanımı için sunmuş olduğumuz öneri plan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 11.12.2014 tarihli toplantısında oy çokluğu ile reddedilmiştir. Komşularımıza duyurulur." yazılı tabelaya Büyükşehir Belediyesi’nden tabelalı misilleme geldi. Önce yazılı bir açıklama yaparak "Soğuksu ve Bayındır Mahallelerinde yapılmak istenen spor kompleksinin planlanırken de bazı hukuki hükümlere uyulmadığını, söz konusu alanın Düzenleme Ortaklık Payı’ndan gelen bir alan olduğu ifade edilen açıklamada bu alanın mülkiyetinun bulunmadığı, alanda bir düzenleme yapılabilmesi için Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne göre bu alana eş değer bir alanın ayrılması gerektiği bildirilmişti. Park alanı olarak ayrılan bir alanın başka bir amaçla kullanılması ancak eşdeğer bir alanın ayrılması ile mümkün olabileceği kaydedilen açıklamada Muratpaşa Belediyesi’nce önerilen plan teklifinde bu uyulmadığı, yönetmelik ve kanunlara uygun planlama yapıldığı takdirde Büyükşehir Belediyesi olarak, spor kompleksi ve yüzme havuzunun şehrimize kazandırılması için her türlü desteği vereceği bildirilmişti. Büyükşehir belediyesi bu açıklamayı, Muratpaşa Belediyesi’nin bilgilendirme tabelasının birkaç metre önüne astığı bir tabela ile de paylaştı.

"Antalyalı hemşehrilerimize önemle duyurulur" başlığı altında düzenlenen tabelada " Spor balonu yapılmak üzere plan tadilatı önerilen alan park alanı olduğnudan dolayı farklı bir yerde yerine emsal bir park alanı gösterildiği takdirde imar plan değişikliği söz konusu olabilecektir. Büyükşehir Belediyesi hizmet noktasında kanun ve yönetmelikler çerçevesinde herkese destek olmaya hazırdır" ifadelerine yer verildi.