Muratpaşa Belediyesi Sanatsal Üretim ve Meslek Edindirme Kursu’nu tarihi Tek Kapılı Han’da açıyor

Muratpaşa Belediyesi’nin Sanatsal Üretim ve Meslek Edindirme Kursu, Kalekapısı Tek Kapılı Han’da 11 Kasım’da hizmete giriyor. Sanatsal Üretim ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi’nde kurs atölyeleri, çocuk oyun odası ve satış bölümü yer alıyor.

Restore edilerek hizmete sunulan Tek Kapılı Han’da taş bebek, keçe, mefruşat, aşçılık ve pastacılık, dikiş, nakış. takı tasarım kursları açılacak.

Merkezde Türk Kadın Kahramanı Nene Hatun, ilk kadın doktor Safiye Ali, ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen, ilk kadın öğretmen Fatma Refet Angın, ilk kadın ressam Mühri Müşfik, akademisyen Türkan Saylan ve Atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın adlarını taşıyan sınıflar bulunuyor.

Muratpaşa Kaymakamlığı ve Muratpaşa Belediyesi işbirliğinde Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü eğitmenlerinin görev alacağı kurs merkezinde aynı anda 100 kadına eğitim verilebileceğini belirten Başkan Ümit Uysal, “Kadınlarımızın yaşamın her alanında yer almaları ve başarılı olmaları amacıyla başlattığımız çalışmalarımız sürecek. Bu tür kurs merkezi sayısını artıracağız” dedi.