TCG Alanya (M-265) mayın avlama gemisi Antalya’nın Alanya Limanı’na demir attı. Öğle saatlerinde ziyarete açılan gemiyi 400 kişi ziyaret etti.

TCG Alanya (M-265) mayın avlama gemisi Alanya Limanı’na demir attı. Alanya Limanı’nı ziyaret eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı TCG Alanya gemisinin Komutanı Deniz Kurmay Binbaşı Akın Alkan ve Antalya Deniz Komutanı Deniz Albay Sedat Akkuş, Alanya Kaymakam Vekili Kadir Ekinci ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret etti.

Daha sonra gemide Alanya’daki şehit aileleri ve gazilere yemek verildi. Yemeğe Alanya Kaymakam Vekili Kadir Ekinci, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Garnizon Komutanı Personel Albay Adnan Arseven ile şehit aileleri ve gaziler katıldı. Yemek sonrası protokol ile şehit yakınları ve gaziler gemiyi gezerek bilgi aldılar.

23 Şubat 2005 tarihinde Deniz Kuvvetleri’ne katılan TCG Alanya’nın ilk kez Alanya’ya geldiği belirtilirken, 60 kişilik mürettebatı bulunan geminin NATO tarihinde en derinde bulunmuş gerçek mayını, 178 metrede tespit ettiği bildirildi.

Geminin yarın sabah Alanya Limanı’ndan ayrılacağı kaydedildi.