Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Esentepe Amir Ateş Semt Konağı inşaatında incelemelerde bulundu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Teknikten sorumlu başkan yardımcısı Sebahat Adanır ve ekibi ile birlikte Dokuma Park, Çelebi Sultan Mehmed Cami, huzurevi, Masa Dağı’nda yapılacak olan bir okul yeri ile yapım aşamasındaki Esentepe Amir Ateş Semt Konağı inşaatını inceledi.

Törenle 4 Aralık’ta temeli atılan ve bu yıl içinde hizmete açılması planlanan Esentepe Amir Ateş Semt Konağı’nın her katını gören Tütüncü, yapının planlarını da inceledi. Hızlı bir şekilde çalışılan yapının semt konakları anlayışlarını zirveye taşıyacağını vurgulayan Tütüncü, “İçindeki konfor ve kalite, hem de fonksiyonlar önceki semt konaklarından çok çok fazla. Bu bölgenin sanatla buluşması noktasında çok büyük bir fırsat, iyi bir alternatif olacak” dedi.

Şehirleşme tamamlanıyor

Önceki yıllarda diğer Mahallelerin ihtiyacı olan kültür-sanat yapılabilecek alanları tamamlamış olduklarını hatırlatan Tütüncü, bu bölgedeki 2B sorunları çözülmediği için bu tip hizmetlerin geç kaldığını söyledi. Mülkiyet sorunlarını ortadan kaldırınca güzel bir şehirleşme meydana geldiğini belirten Tütüncü, “Şehirleşmenin en güzel tarafı böyle yerler yapmak.”

Salonu 150 kişilik

Esentepe Mahallesi Şehit Üsteğmen Gökhan Korkut Caddesi’nde inşası süren konak, toplam inşaat alanı bin 632 metrekare büyülüğünde bir tesis. Geleneksel Türk mimarisindeki konak tarzında yapılıyor. Zemin artı 2 kat olan binada, muhtarlık hizmet birimi, belediye hizmet ve iletişim birimi (vezne) 150 kişilik çok amaçlı salon, fuaye alanı, derslikler bulunuyor. Tesisin ihale bedeli ise 1 milyon 385 bin TL.