Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ziyarette yaptığı konuşmada Kepez’e sağlık yatırımı sözü verdiklerine değinerek, "Bu sözümüzü gerçekleştirmek için Sağlık Bakanlığımız ile işbirliği içerisinde çalıştık. Kepez’de birbirinden güzel sağlık kuruluşları yapılmaya, birbirinden güzel hastaneler yükselmeye başladı" dedi.

Tütüncü, Sütçüler bölgesindeki 350 yataklı devlet hastanesinin inşasının hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydederek, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun temel atma töreninde hastanenin 29 Ekim 2015’te tamamlanacağını ifade ettiğini hatırlattı. Başkan Hakan Tütüncü, 75 milyon 844 bin 500 lira ihale bedeli ile Kepez tarihinin en büyük sağlık yatırımı olan hastanenin, bölgesine dinamizm, kalkınma ve heyecan noktasında farklı bir ivme kazandıracağına işaret etti.

Antalya’nın en önemli eksiklerinden bir tanesinin ağız ve diş sağlığı hastanesi olduğunu vurgu yapan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu hastanenin, Kepez’e kazandırılmasıyla alakalı belediyemiz ciddi manada gayret sarf etti. Tesis için Ahatlı Mahallesi’nde, Sağlık Bakanlığı’na arazi tahsis ettik. Şimdi ağız ve diş sağlığı hastanesi yatırımını Sağlık Bakanlığımız ile Kepez’e kazandırıyoruz. Hastanenin yapım ihalesi 11 Kasım’da gerçekleştirilecek. 2015’nin ilk aylarında da tesisin temeli atmış olacağız. Tesis tamamlandığında Antalya için önemli bir sağlık yatırımı olacak. Ahatlı Mahallesi’nde yükselecek olan hastane, bölgeye kalkınma hamlesi de kazandıracak."

Başkan Tütüncü, Antalya’nın sağlık kampusu hayalinin Kepez’de gerçekleşeceğini kaydederek, "Antalya’nın uzun yıllar hayal ettiği en önemli kamu yatırımlarından birisi de çok farklı ihtisas hastanelerinin içinde bulunduğu bir sağlık kampusuydu. Bu yatırım da gayretlerimiz neticesinde Kepez’de gerçekleşiyor. Göçerler Mahallesi’ne 1000 yataklı şehir hastanesi inşa edilecek" ifadesini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Dr.Ünal Hülür ise, Antalya’da kamu hastanelerinde kişi başına düşen yatak sayısının düşük olduğuna işaret ederek, “Hem Sütçüler’de yapımı devam eden hastane ve Göçerler’e inşa edilecek olan şehir hastanesi ile Antalya’nın kişi başına düşen yatak sayısı artacak. Göçerler’e planlanan 1000 yataklı şehir hastanesin yapımıyla ilgili Sağlık Bakanlığı ile istişare halindeyiz. 2015 yılı içerisinde temelinin atılmasını ümit ediyoruz" diye konuştu.

Dr. Ünal Hülür, 112 istasyonlarının ve aile hekimliği merkezlerinin yapımına verdiği desteklerden dolayı Başkan Tütüncü’ye teşekkür etti.

Ziyarete Başkan Yardımcısı Mustafa Sağdur da eşlik etti.