Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Yörük Türkmen Dayanışma Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Yükseliş Mahallesi’nde bulunan dernek binasındaki kahvaltıda, Yörük Türkmen kültürünün yaşatılmasına ve tanıtılmasına yönelik yapılabilecek ortak projelerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Yörük Türkmen Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Tunç, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün ve Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy’un ziyaretlerinden duyduğu memnuniyetini dile getirerek, geçtiğimiz dönemde mahallelerde düzenledikleri Yörük gecelerini, Başkan Tütüncü sayesinde daha canlı hale getireceklerini bildirdi.

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Tütüncü, Antalya Yörük Türkmen Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Tunç ve dernek üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. Yörük Türkmen kültürünün, Anadolu kültürünün özü olduğuna vurgu yapan Tütüncü, “Yörüklerin kültürlerini gelecek kuşaklara aktarmalarının çok önemli olduğunu her zaman ifade ettik. Biz bu kültürü gelecek kuşaklara aktaramaz isek, gelecek nesil kültürlerini bilmezlerse, kahramanlık mücadelelerini ve bu toprakların İslamlaştırılmasını bin yıldan beri bu toprakların nasıl yurt haline getirilmeye çalışıldığını, hangi fedakarlıkların yapıldığını, gençlerimiz, çocuklarımız bilmezler ise gelecekte bu vatana sahip çıkma noktasında çok eksik olurlar. Bu bakımdan hem değerlerimizin ihyası ve gelecek kuşaklara aktarılması geçmişten geleceğe köprü olmak gibi misyonumuz ve vazifemiz sorumlu olduğumuz çalışma alanları var. Bu alanlar da başarılı olabilmek için gayretle çalışıyoruz” dedi.

Önümüzdeki günlerde belediyenin kültürel etkinlikleri olarak çeşitli mahallelerde Yörük Türkmen Şenlikleri düzenleyeceklerini bildiren Tütüncü, ”Vatandaşlarımızla bu şenliklerde bir arada olacağız ve Yörük Türkmen kültürüne vurgu yapacağız. Kültürel etkileşimin olduğu geceler olacak. Kültürel değerlerimize Müslüman Türk kültürüne sahip çıkıyoruz ve sahip çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.