Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, beraberindeki heyet ile Romanya’da bir dizi temaslarda bulunarak işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdi.

Beraberindeki heyet ile Romanya’da bulunan Tütüncü, sabah saatlerinde Bükreş Türk şehitliğini ziyaret etti. 1’inci Dünya Savaşı’nda şehit olan 980 askerin bulunduğu şehitliğe giden Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, burada düzenlenen törene katıldı. Tütüncü, anıt önünde saygı duruşunda bulunarak istiklal Marşı’nın okunmasının ardından, dua okuyarak kabirlere çiçek bıraktı. Şehitlerimizin kahramanlıklarının hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini ifade eden Tütüncü, “Fedakar şehitlerimizi unutmamalı ve her zaman dualarla anmalıyız” dedi.

Törenin ardından Başkan Hakan Tütüncü anı defterini imzaladı. Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü anı defterine “Bükreş ziyaretimiz sırasında kahraman Atalarımızın şehit düştüğü bu topraklardaki kahramanlıklarınızı dinledik. Büyükelçiliğimizden diplomatlarımızla vesile ile ziyaret edip, bu mübarek Cuma gününde ruhlarına ithafen Kur’an okuyup, hayır duada bulunduk. Rabbim her birinin mekanını cennet; makamını ali kılsın.” yazdı.

Şehitlikte gerçekleşen törenin ardından Başkan Tütüncü ve beraberindeki heyet, Bükreş’de faaliyet gösteren iş adamları ile toplantı ve öğle yemeğinde bir araya geldi. Avrupa Birliği fonları ve üye belediyelerin desteklenmesi konusunda fikir alışverişinin bulunulduğu görüşme, karşılıklı işbirliği kararının alınmasının ardından sona erdi.

Türkiye’nin Romanya Büyükelçisi Koray Ertaş’ı da ziyaret eden Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile beraberindeki heyet, Romanya’da gerçekleşen temaslarla ilgili bilgi verdi.

Başkan Tütüncü, gezi programı nedeniyle desteklerini esirgemeyen Büyükelçi Ertaş’a teşekkür ederek, kısa bir süre önce göreve atanmasından dolayı başarılar diledi.