Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde (UAÜ) her yıl gerçekleştirilen Autumn Festival’e (Güz Festivali) bu sene de öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

UAÜ Konferans Salonu’nda ‘Autumn Festival’ etkinlikler kapsamında AIU Got Talent Topluluğu tarafından müzik, dans ve serbest dalda gösteriler düzenlendi. Suriyeli öğrenci Hazem Aljajeh, yarışma dışında ülkesindeki savaşın dinmesi dileği ile slayt eşliğinde seslendirdiği şarkı ayakta alkışlandı. Üç kategoriye göre sınıflandırılmış etkinlikte her kategori kendi arasında değerlendirildi. Üç kişiden oluşan jüri heyetinin oylaması sonucu yarışmanın birincileri seçildi. Solo müzik dalında aynı puanı alan Hazem Aljajeh ile Merve Buse Kalender arasında seyirci alkışı ile yeniden oylama yapıldı.

Seyirci kararına göre birinciliği Hazem Aljajeh kazandı. Dans gösterisi dalında Akdeniz Üniversitesi’nden misafir olarak dans grubu Style of Power da yarışmaya katıldı. Gruba UAÜ tarafından otelde akşam yemeği ödülü verildi. Yarışmada Abylay Zhunissali, Musarath Sader, Akbaraly Kambaraliev, Hüseyin Karataş, Zawil Ula, Ahmed Al Tahir, Chyngyz Azizov, Tumanov Kudaibergen, Shokir Boltayev ve Gamal Shetewy’den oluşan dans grubu Gatsby birinci oldu. Grup üyeleri UAÜ Kitabevi’nden hediye çeki kazandı.

Solo müzik dalında birinci olan Hazem Aljajeh, tablet kazanrken, ikinci olan Merve Buse Kalender’in ödülü altın oldu. Üçüncülük ödülünü kazanan Rawa Ahmed Mahmood’a ise AIU Got Talent logolu kupa bardak hediye edildi.

Arsenıy Startsev, Gleb Marasın, Bin Abubakar ve Hamza’dan oluşan Harmonic Chaos grubu, müzik grubu dalında birinci olarak akşam yemeği ödülü kazandı. Fırdavs ve Nawaf, ikincilik ödülü olarak kitabevinden hediye çeki kazanırken üçüncü olan Raziye ve arkadaşlarına AIU Got Talents logolu kupa bardak hediye edildi.