Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Kelebek Etkisi Sosyal Sorumluluk Topluluğu’nun öncülüğünde Bayburt’un Kozluk köyüne yardım kolileri gönderildi.

Öğrenci ve üniversite çalışanlarının gayretleri ile Kozluk köyünün tek okulu Kozluk İlköğretim Okulu’nda okuyan sekizi kız, altısı erkek olmak üzere toplam 14 öğrenciye kıyafet ve kırtasiye malzemeleri gönderildi. Yeni satın alınan kıyafetlerin yanı sıra bazı çalışanlar evlerinden, hiç giyilmemiş ve iyi koşulda kullanılmış eşyalar da getirdi. Kalem, bot, eldiven, kazak, çorap, mont, tayt, yelek, ayakkabı, çanta ve benzeri malzemelerden oluşan birkaç parça koli, kargo ile Bayburt’un Kozluk köyüne ulaştırıldı.

Kozluk İlköğretim Öğretmeni Yunus Bilgiç, yardım malzemelerinin ulaştığını, çocuklara teslim edildiğini ve hepsinin çok sevindiğini söyledi.

Bayburt merkeze bağlı Kozluk köyünde, İzzet Teker’e ait tek katlı evde, belirlenemeyen sebeple çıkan yangın kısa sürede binayı sarmış, köydeki vatandaşların müdahalesine rağmen kontrol altına alınamayınca bir süre sonra Teker’in evinin bitişiğindeki tek katlı sekiz ayrı ev ile altı ahıra sıçramıştı. Özellikle ahırlardaki saman ve otların tutuşmasıyla tüm yapıları saran alevler kontrolden çıkınca vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirmişti. Bayburt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, il merkezine 29 kilometre uzaklıktaki köye giderek yangına müdahale etmiş, müdahale sonucu güçlükle söndürülen yangında, dokuz evden altısı kullanılamaz hale gelmiş, üçü de hasar görmüştü.