EXPO 2016 Antalya Ajansı 9’uncu Konsey Toplantısı, Antalya Valisi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muammer Türker başkanlığında düzenlendi

EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın 2014 yılı son konsey toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Vali Muammer Türker, EXPO 2016 Antalya alanındaki alt yapı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını söyledi. Üst yapı çalışmalarının 2015 yılı başı itibariyle başlayacağını ifade eden Vali Türker, kongre merkezi, kule, müze gibi üst yapı ihalelerinin 2015 yılı başında gerçekleşeceğini kaydetti. Vali Türker, EXPO 2016 Antalya maskotu konusunda da çalışmaların devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“EXPO 2016 Antalya Ajansı olarak yapılan çalışmaların yanında, diğer kurumların Expo ile ilgili çalışmaları önceye alması önemli. Yönetim Kurulu toplantımızda da Sayın Bakanımıza bu durumu ilettik. Muhtemelen bundan sonraki toplantımızda EXPO’ya yetişmesi gereken çalışmalar konusunda ilgili bakanlıkların müsteşar veya genel müdürlerinden bu çalışmalara hız vermelerini isteyeceğiz.”

Tanıtım ihalesi konusunda bir açıklama yapan EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, “Çok profesyonel bir ekiple tanıtım stratejimizi belirledik. İhaleyi bir ay önce gerçekleştirdik. Yönetim kurulunuzda bir sunum gerçekleştirildi. Bir sonraki toplantıda tanıtım ihalemizi alan firmanın bir sunumunu gündeme koyabiliriz. Tanıtım konusunda ulusal ve uluslararası her türlü tanıtım mecrası kullanılacak” şeklinde konuştu.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Konsey toplantısında, Proje Müellifi Artı Koba Firması adına Halime Şenol tarafından proje detayları hakkında bilgi verdi. Şenol; alandaki kongre merkezi, kule ve müzenin uygulama projelerinin tamamlandığını, hafif raylı sistemin gelmesinden dolayı ikinci bir giriş kapısı açıldığını söyledi.

Ajansın çalışma faaliyetleri ilgili ilgili tanıtımın ardından, Ajans çalışanlarından Şule Özkan, Çocuk ve EXPO 2016 Antalya konulu bir sunum gerçekleştirdi. Özkan, çocuklara yönelik bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. TMMOB İKK Kadın Çalışma Grubu’nun ‘Çocuk Bilim Merkezi’ konusundaki çalışmaları konsey üyelerine sunuldu.

Konsey toplantısında Antalya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü Müzik Atölyeleri Projesi’ne katılan çocukların müzik dinletisi toplantıya renk kattı.