Antalya Valisi Muammer Türker, ilçe ziyaretleri kapsamında Kaş ilçesinde incelemelerde bulundu.

Antalya Valisi Muammer Türker’e Kaş’taki ziyaret ve incelemelerinde İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu eşlik etti. Vali Türker helikopter ile geldiği Kaş’ta, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Vali Türker makamda Kaymakam Kapankaya’dan ilçede devam eden yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra protokol ile birlikte Uzunçarşı ve Cumhuriyet Meydanı’nda incelemelerde bulunan Vali Türker esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Kaş Belediye Başkanlığı ziyaretinde Belediye Başkanı Halil Kocaer tarafından karşılanan Vali Türker, Fethiye ve Antalya tarafından duble yol yapılmasının planlandığı Kaş’ın, bir cazibe merkezi olduğunu belirterek, kurumlar tarafından işler yapılırken kaliteye ve estetiğe önem verilmesi gerektiğine değindi.

Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından beraberindekilerle Kaputaş Plajı’nda panoromik incelemelerde bulunan Vali Türker, Kalkan beldesinde çarşı esnafı da ziyaret ederek, turistlerle sohbet etti. Vali Türker, birkaç hafta önce meydana gelen yangın yerinde de incelemelerde bulunarak işyerleri yanan Kalkan esnafını da dinledi.

Likya Birliği’nin başkentliğini yapan Patara antik kentinde meclis binası restorasyonu ve amfi tiyatroda incelemelerde bulunan Vali Türker’e kazı başkanı Prof. Dr. Havva Işık ve Prof. Dr. Fahri Işık tarafından antik kent ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Son olarak Xantos antik kentinde incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi alan Vali Türker, Süper Amatör Lig’de oynayan Kınıkspor futbol takımının yönetici ve futbolcularını antrenmanda ziyaret etti.

Vali Türker Kaş ilçesindeki ziyaret ve incelemelerinin ardından Antalya’ya döndü.