Kepez Belediyesi, Altıayak Mahallesi’nde 93 dönümlük alana kurulacak olan Varsak Sanayi Sitesi’nin yapımı tamamlanan birinci kısmındaki sokaklarda asfalt çalışması başlattı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de sanayi sitesini ziyaret ederek, asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Tütüncü, inceleme sırasında Varsak Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Halil Oya’dan sitenin yapımında gelinen son durumla ilgili bilgi aldı.

Sitenin yapıldığı arazinin imar ve mülkiyetle ilgili problemlerini çözerek Varsak’a kalıcı bir eser kazandırılmasını sağladıklarını belirten Başkan Tütüncü, bölgeye ekonomik hareketlilik getirecek olan sanayi sitesinin yollarını yapma sözü verdiklerini anımsatarak, “Yolları genişlettik. Yağmur suyu drenajını ve parke kaldırımını yaptık. Şimdi de asfaltını döküyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, sıcak asfaltın alt yapı hazırlığını tamamladı. Hava şartların müsait olması halinde sitenin 40 dükkanın yer aldığı birinci kısmındaki sokakların sıcak asfaltını, 2015’in Ocak ayında yapmayı hedefliyoruz. Yine sitenin çevresindeki 60 metrelik yolun da asfaltını dökeceğiz” dedi.

Kooperatif Başkanı Halil Oya da sitenin yapımına verdiği desteklerden ve yol ve alt yapı çalışmalarından dolayı Başkan Tütüncü’ye teşekkür etti. Oya, 176 dükkanın bulunduğu sitenin Hazine’den tahsis edilen 93 dönümlük arazide üç etap halinde inşa edeceklerini kaydetti. Birinci etapta bulunan 40 dükkanın yapımının tamamlandığını hatırlatan Oya, diğer etapların inşasının devam ettiğini dile getirdi.

İnceleme gezisinde, Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır ve Altıayak Mahalle Muhtarı İsmail Şanlı da hazır bulundu.