“Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri Etkinlikleri” kapsamında 57 ili temsilen yöresel esnaf, 12 Kasım’da Antalya’da Cam Piramit’te bir araya gelecek. Etkinlikte yaklaşık bin 500 yöresel ürün tanıtılacak.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken’nin açılışını yapacağı “Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri, Kültür Ve Sanat Etkinlikleri”, 12 Kasım’da Cam Piramit’te kapılarını açacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ziraat Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı M. Sedat Kolcuoğlu, “Bugün hangi ilimize giderseniz gidin, yöresel ürünleri üreten ve ticaretini yapan küçük esnaftır. Halkımızın bu yöresel ürünlere ulaşması ancak o ili ziyaret ederek mümkündür. Bizler 57 ilin esnafını ziyaret ederek, böyle bir projede bir araya getirdik. Etkinlikte esnaf kendi illerinin yöresel ürünlerinin tanıtımlarını yaparak ürünlere talep oluşturacak. Projemize destek veren Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyon Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’e şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Cam Piramit’teki etkinlikte esnaf sokağı hazırlandığını, bu sokakta yok olmaya yüz tutmuş mesleklerin sergileneceğini belirten Kolcuoğlu, “Ayrıca Antalya, Isparta ve Burdur İllerimizin en yaşlı esnafa plaket takdim edilecek. Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri 12 - 16 Kasım 2014 tarihleri arasında Saat 11.00 - 21.00 saatleri arasında Cam Piramitte ziyaret edilebilecek” diye konuştu.