Antalya EXPO Center’de dün açılışı yapılan 5. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)’deki Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Standı büyük ilgi gördü. Ziyaretçilerin akınına uğrayan ve büyük ilgi gören stant, 100 metrekarelik alan üzerine kurulmuş şık tasarımı ve görselliği ile de dikkat çekti.

22-26 Ekim tarihleri arasında Antalya Ticaret Borsası’nda (ATB) tarafından organize edilen ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’unda destek verdiği MATSO Standı’na davetliler büyük ilgi gösterdi. MATSO Standında Osmanlı mutfağını süsleyen Manavgat Altın Susamı, Manavgat Tahini, Manavgat Zeytinyağı, Manavgat Belenobası Karpuzu, Manavgat Portakalı, Manavgat Narı, Manavgat Defnesi ve Defne yağı, Manavgat Keçiboynuzu, Manavgat Keçiboynuzu pekmezi ile keçiboynuzu lokumu gibi ürünler sergileniyor.

Fuarın unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerin açığa çıkartılıp tanıtılarak tescillenmesi ve pazarlanması konusunda önemli olduğunun belirten MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Oda olarak fuarı çok önemsediklerini söyledi. Fuara Türkiye’nin tüm illerinden ve KKTC’den birçok ürünle katılım olduğunu ifade ederek, MATSO Standının fuarın en şık ve görselliği en güzel olan stantlarından biri olduğunu kaydetti. Boztaş, “100 metrekare alan üzerine kurulu standımızda Manavgat’ın 7 Yöresel Ürünü’nün tanıtıyoruz” dedi.

Unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerin tanıtılarak gün yüzüne çıkartılması ve pazarlanması konusunda YÖREX’in önemine vurgu yapan Boztaş, herkesi fuara davet etti.

MATSO Standı, YÖREX’in açılışını gerçekleştiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yanısıra Antalya Valisi Muammer Türker, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederayonu Başkanı Bendevi Palandöken, TOBB Reel Sektör Araştırma Geliştirme Ve Uygulama Daire Başkanı Osman Fatih Soysal, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret Borsası (ATB)Başkanı Ali Çandır, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, Manavgat Emniyet Müdürü İlhan Ercan, Manavgat Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Öz, Oytun Eylem Doğmuş, Hasan Şimşek, Manavgat Esnaf Sanatkar Odası Başkanı Hasan Çelik, Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak, Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akça, Manavgat Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD) Başkanı Turgay Akar, TOBB Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın, TOBB Antalya İcra Komitesi Başkanı Emrah Kepez, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar ile Türkiye genelinden birçok oda ve borsa başkanı tarafından ziyaret edildi. Standı ziyaret eden protokole Manavgat’ın Yöresel Ürünleri’nin yanı sıra, 4 dilde bastırılan Manavgat kitapçığı, Manavgat tanıtım CD’si, Manavgat’ı tanıtan çeşitli broşürler hediye edildi. Ziyaretçiler tarafından stantta yer alan Manavgat’ta üretilen tarım ürünleri ziyaretçiler tarafından çok beğenildi.