AK Parti Ardahan Gençlik Kolları İl Başkanlığı tarafından Genç Kürsü programı düzenlendi.

Ardahan Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen programa Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Genel Meclis Başkanı Taviddin Coşkun, Çıldır İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural, Göle İlçe Başkanı İlhan Gültekin, İl Gençlik Kolları Başkanı Özgür Yılmaz, İl Yönetim kurulu Üyeleri, İlçe Gençlik Kolları üyeleri ve genç partililer katıldı.

Açılış Konuşması İl Gençlik Kolları Başkanı Özgür Yılmaz tarafından yapıldı. Yılmaz “ Partimiz gençliğe en fazla önem veren siyasi, bir kuruluştur. Bu nedenledir ki ön 16 Nisanda gerçekleşecek olan Cumhur Başkanlığı sistemi içerisinde seçilme yaşını 18 ‘e düşürmüştür. Gençlerimiz siyasette daha aktif olmaları ve ülkemiz istikrarı için alınacak kararlar söz sahibi olmalı ve fikirlerini özgürce beyan etmeleri için fırsat verilmiştir.

AK Parti ilçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural “ Yüzyıllar boyunca bir çok düşmanla savaştık. İç ve dışarıdaki hainler hiç bitmedi. Ardahan´da 1921 de kurtuluş savaşı mücadelesi verirken, komşumuz olan Gürcistan´a karşı değil İngilizlere karşı savaştık. İnsanın aklına İnligizler ne alaka Ardahan´da ne işleri var diye sorular geliyor. İngilizlere karşı savaşmamız şu anlamı taşıyor bizi yerle yeksan etmek istedikleri için Ardahan´a kadar geldiklerinin göstergesidir. bugünde Hallan´da ve Almanya ile yaşananlar bizlere karşı kurulmuş tuzaklardır” dedi.

AK Parti Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy “ Gelişmenin ve büyümenin en temel sebebi istikrardır. İktidar Partisi Belediye Başkanı olarak İlimize bir çok yatırım kazandırdık ve kazandırmak için çalışmalarımız devam edecektir. Bunların gerçekleşmesinde istikrarlı bir sürecin devam etmesi en önemli etkendir. yarında istikrarla devam etmemiz kazanımlarımızı önemli ölçüde arttıracaktır. Cumhurbaşkanlığı sistemi işte bu yüzden çok önemlidir” dedi.

AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar “ Cumhur Başkanlığı Sistemine neden ihtiyaç duyulma sebebi ülkemizde yaşanan iki başlılığın ortadan kaldırılmasıdır. Bu iki başlılıktan dolayı bir çok yatırım bürokratik etkilere maruz kalmış gecikmeler yaşanmış veyahut projeler rafa kaldırılmıştır. Şimdi ise daha istikrarlı ve hızlı adımlarla ilerlemek için sistem hasıl olmuş ve halkımız 16 Nisan da gereken desteği vererek istikrarın yanında olacaktır” dedi.

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay “Bu davanın sahibi sizlersiniz. Sizin özverili çalışmalarınız davamıza sadakatiniz yarınlara umut olacaktır. Sizin emin adımlarla ilerlemeniz sadece ülkemiz için değil dünya Müslümanların da umudu olacaktır” dedi.