MHP’de kongre hareketi başladı. 3 Aralık itibariyle kongre takviminin işlemeye başladığı MHP’de, il kongresinin 15 Ocak 2015’de yapılması planlanıyor. Genel seçimler öncesi MHP’yi kongre telaşı sardı.

Milliyeti Harekât Partisi kongre takvimini belirledi. İlk olarak Hanak ilçesinde kongre heyecanı yaşandı. Kongrede Kanun Baytöre ile Yaşar Çankaya yarıştı. Kongrede Yaşar Çankaya 42 üyeden 21 üyenin oyunu alarak Hanak ilçe başkanlığına seçildi. Diğer aday Kanun Baytöre 20 oy alırken 1 oy ise geçersiz sayıldı.

Kongrede konuşan Taşkın Polat, ’’ Ülke tarihinin en büyük sıkıntılarının yaşandığı ve Öcalan’ın gündem belirlediği bir Türkiye var. Karşımızda Türkiye’yi bu buhrandan kurtarmanın günü gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devletini seven, kabul eden her vatandaşın MHP’yi desteklemesi vicdani sorumluluktur. AKP’nin dış siyasette sıfır sorun diyerek sıfır dost durumuna düşürüp herkesi ülkemize düşman edip bugün taşeronu olmuştur. Ekonomide ise vatandaşlarımız bütün bankalara borçlanmış ve ülke olarak da 2002 yılında olan iç boruda, dış borcuda 4 katına çıkarılmıştır.’’ Şeklinde konuştu.