Ardahan’da Kent Konseyi kadın meclisi Başkanlık seçimi yapıldı.

Ardahan Ticaret Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapılan Kadın Meclis Başkanlık seçiminde, Nesrin Arslangörür ve Neriman Eken yarıştı. Yapılan seçim sonucunda Nesrin Arslangörür Kent Konseyi kadın meclis başkanı seçildi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy seçim öncesi yaptığı konuşmada, kent konseyinin şehre büyük katkı yapacağını söyleyerek şunları kaydetti; “Kent Konseyinin şehrimize katkı yapacağına inanıyorum. Kent Konseyi Başkanımız Ardahan’ın il olma konusuna değindi. Ardahan’ın tekrar hakkını aldığı, teslim edildiği, il olma sürecinde katkı yapan, kulis yürüten, Ardahan’ımızın o günkü eşrafı, esnafı, STK temsilcileri, bizzat bu işte fedakarca Ankara’da çeşitli temaslarda bulunan hemşerilerimizi saygıyla anıyorum, aramızda olmayanlara Allah’tan rahmet diliyorum ve hayatta olanlara da sağlık sıhhat diliyorum. Gerçekten büyük mücadele ettiler. Basit gibi görünse de, bugün bir projeyi hayata geçirmek anlamında zorluk yaşıyoruz. Halbuki ozaman bütün maddi, kültürel sosyal projeleri içine alan Ardahan’ın il olma projesini gerçekleştirdiler. Gerçekten tebrik ediyorum onları. Allah onlardan razı olsun” dedi.

Şehrimize en büyük katkıyı verecek olan Kadın meclisine önem verdiğini söyleyen ve bu seçimin önemli olduğuna da değinen Başkan Köksoy, Ardahan’ın daha iyi bir yere gelebilmesi için kadınlara büyük bir rol düştüğünü söyledi. Başkan Köksoy ayrıca, Belediyemizle birlikte, birlik beraberlik içinde kaldırım işgaline karşı çalışılması, şehrin temizliğine önem verilmesi anlamında beraberce mücadele edilmesi konularına da değindi.

Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan yaptığı konuşmada, Kadın meclisinin önemine değindi. Taştan, Ardahan ile ilgili yapılacak projeler ve çalışmalara ve Kent Konseyinin Belediye ve diğer kurumlarla olan ilişkilerine değinerek, Başkan Köksoy’un talimatları üzerine yapılacak olan çalışmalardan da bahsetti.

Konuşmaların ardından yapılan Kadın Meclisi Başkanlık seçiminde üyeler oy kullandı. Yapılan oy sayımı sonucunda Nesrin Arslangörür, Başkan seçildi.