Ardahan Üniversitesi (ARÜ), yurt içi ve yurt dışında düzenlenen tanıtım organizasyonlarında aktif bir şekilde yer almaya devam ediyor.

ARÜ, başkent Ankara’da düzenlenen “Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri” fuarına katıldı. Ardahan, Kars ve Iğdır Valilikleri ile Kars - Ardahan - Iğdır (KAI) Dernekler Federasyonu ve bölge milletvekillerinin birlikte düzenlediği programda ARÜ, Ardahan’ı ve Ardahan Üniversitesi’ni tanıtıcı faaliyetlerde bulundu. Ardahan Üniversitesini temsilen Yrd. Doç. Dr. Şakir Eşitti, Arş. Gör. Seda Nur Dinçer Aslan ve Ardahan âşıklık geleneği temsilcilerin âşık Faruk Erdoğan katıldı. Hem başkentte yaşayan bölge insanları hem de fuarı ziyarete gelen ziyaretçiler ARÜ standına büyük ilgi gösterdiler.

16-18 Ekim 2014 tarihleri arasında ikincisi düzenlenen tanıtım günü etkinlikleri, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa, Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Iğdır Valisi Davut Haner, Kars Valisi Günay Özdemir, Kars, Ardahan ve Iğdır milletvekilleri, belediye başkanları, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile bölge üniversitelerinin rektörleri katıldı.

Fuarda ARÜ Standına İlgi Büyüktü

Ardahan, Kars, Iğdır illerinin tarihi, kültürel, turistik değerleri ve özelliklerinin tanıtıldığı düzenlenen fuarda ARÜ standına da büyük ilgi gördü. Özellikle üniversite adayı gençler tarafından gezilen stantta, Ardahan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Şakir Eşitti, Arş. Gör. Seda Nur Dinçer Aslan tarafından Ardahan ve Ardahan Üniversitesi hakkında detaylı bilgiler verildi. Ayrıca ARÜ hakkında Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz tarafından, standı ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Iğdır Valisi Davut Haner, Kars Valisi Günay Özdemir ve bölge üniversite rektörlerine bilgi verildi.

Âşıklar Fuara Renk Kattı

Öte yandan “Tanıtım Günleri” programı çerçevesinde yöre âşıkları ve sanatçıları tarafından ziyaretçilere âşıklık geleneğinin güzide örnekleri sunuldu. Aynı zamanda Ardahan, Kars ve Iğdır illerinin halk oyunları ekiplerinin gösterileri fuara gelenler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.