Orman ve Su İşleri Ardahan Şube Müdürlüğü tarafından, “Çıldır ve Aktaş Gölü’nde biyolojik çeşitlilik araştırması” konulu konferans verildi.

Ardahan Üniversitesinin Yenisey toplantı salonunda verilen konferansa Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve davetliler katıldı.

Programda konuşan Vali Deniz, “İlimiz hem doğal, hem de kültürel varlıklarıyla Türkiye’nin keşfedilmemiş ender hazinelerinden bir tanesidir. Tarım ve hayvancılığın yanında kırsal turizmin de ilimiz için önemi çok büyüktür. Bu anlamda Çıldır ve Aktaş göllerimiz turizm açısından oldukça önemlidir. Burada koruma ve kullanma dengelerini ön planda tutalım ve göllerimizi korurken, aynı zamanda turizme kazandıralım. İleride yapılacak yönetim planlarında, göl etrafında yapılacak doğaya uygun turizm tesislerinin yapılmasına yer verilmelidir. Çünkü ilimizin ekonomik gelişmesinde turizm çok ama çok önemlidir. Bu anlamda bugün burada gerçekleştirilen toplantının verimli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Vali Deniz’in konuşmasının ardından Kafkas Üniversitesi öğretim görevlilerinden Doç.Dr. Ali Kırpık ve Yrd.Doç.Dr. Mustafa Kemal Altunoğlu tarafından sunumlar gerçekleştirildi.