“Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla Ardahan’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapılan etkinlikler kapsamında Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Okulu’ndan faydalanan engelli çocuklar tarafından, türkü, dans ve tiyatro gösterileri yapıldı.

Programda konuşma yapan Vali Vekili Deniz Pişkin, herkesin potansiyel bir engelli olduğunu belirterek, “Engelli vatandaşlarımıza karşı herkesin daha fazla duyarlı olması gerekmektedir. Bizler engelli vatandaşlarımızı ne kadar sosyal hayata çekebilirsek, onlarında herhangi birimizden farklı olmadığını kanaati ve inancını uyandırabilirsek, biz bu engelleri yavaş yavaş aşıyoruz demektir. Ardahan bu konuda altını çizerek söylüyorum, örnek bir şehirdir” dedi.

Program daha sonra İnönü Mahallesi’nde ki Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’nde devam etti. Üniversite öğrencileri eşliğinde sahneye çıkan engelli vatandaşlar tarafından hazırlanan dans ve halk oyunları gösterisi ilgi topladı. Ardahan Valisi Ahmet Deniz, engellilerin halay çektiği sırada sahneye çıkarak, onlara eşlik etti. Program bitiminde Vali Deniz ve beraberindekiler, engelli vatandaşlar tarafından çizilen resimlerin oluşturduğu sergiyi gezdiler.

Burada ki programda konuşan Vali Ahmet Deniz, “İnsanlar bazen doğduğunda engelli oluyor, bazen de hayat insanları birtakım kazalar sonucu engelli durumuna düşürebiliyor. Bugün hepimiz sağlıklı isek, yarın engelli adayıyız. Kendimizi onların yerine koyarak birçok şeyi çözebiliriz. Bu sayede engelli vatandaşlarımızın halini anlayabiliriz. Son yıllarda devletimiz, özellikle engelli vatandaşlarımıza yönelik hem sosyal, hem sağlık açısından çok fazla olumlu gelişmeler yapmıştır. Gelişmiş toplumlarda eğitim, sağlık, ihracat rakamları gibi veriler ne kadar önemli ise engelli vatandaşlarına verdikleri hizmet kalitesi de bir o kadar önemlidir. Bizler dünyada faniyiz ve bugün varız, yarın yokuz. Bu sebeple başkalarının mutluluğuyla mutlu olma erdemi çok ama çok önemlidir. Onun için engelli vatandaşlarımıza yapılan sosyal projelerde en önemli şey sadece ve sadece onların mutlu olmalarına, onların ailelerinin mutlu olmasına yönelik çalışmalardır. Tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam diliyorum” dedi.

Programlara, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali Yardımcıları Deniz Pişkin, Muharrem Coşgun, Emniyet Müdürü Selami Hüner, Jandarma Komutanı Osman Yeşliöz, engelli vatandaşlar ve aileler katıldı.