Ardahan Valisi Ahmet Deniz, “5 Aralık Kadın Hakları Günü” dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vali Deniz mesajında; “5 Aralık 1934 yılında kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle birlikte ülkemizde her yıl 5 Aralık günü “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır. Kadınlarımıza verilen bu haklar ile ülkemiz de, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği “Muasır Medeniyet Seviyesi”ne ulaşma adına önemli yol kat edilmiştir.

Türk kadını, tarihin bütün serüvenlerinde ülkesinin ve milletinin bağımsızlığı için büyük gayretler göstermiş, bu gayretler tarihimizin bütün sayfalarında gururla yerini almıştır. Emektar Türk kadınının bu vefakâr gayretleri hiçbir zaman karşılıksız kalmamış, 5 Aralık 1934 günü, Anayasamızda verilen haklar ile birlikte kadınlarımızın toplumsal hayata katılımları arttırılmış, çalışma ve sosyal alanlarda varlık göstermelerine olanak sağlanarak, aydın ve çağdaş bir toplum olma yolunda önemli adımlar atılmıştır. Bizler, Peygamber Efendimiz (SAV)’in “Cennet anaların ayakları altındadır” sözünü kendimize örnek alarak, tarihi şanla şerefle dolu milletimizin emektar analarına, kadınlarımıza daha fazla değer vermeli, gelecek nesillerin bu bilinçle yetişmesine de katkı sağlamalıyız.

Geleceği parlak, gelişmiş ve kalkınmış bir ülke olma yolunda hızla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinde ve geleceğinde kadınlarımızın yerinin büyük olduğu bilinciyle, fedakârlığın ve sevginin ana kaynağı kadınlarımızın “5 Aralık Kadın Hakları Günü”nü yürekten kutluyorum.”